Ο “τρομοκράτης” την έστειλε τελικό

Ο "τρομοκράτης" την έστειλε τελικό

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τρίτη 26/04/2016 – 20:34

Ο "τρομοκράτης" την έστειλε τελικό

Η ΑΕΚ είναι στον τελικό του Κυπέλλου. Η Ένωση με γκολ του Τζιμπούρ στο 88’ πήρε ισοπαλία 1-1 στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο (ο οποίος είχε προηγηθεί 1-0 με πέναλτι του Μπρίτο στο 68’) και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό της 7ης Μαϊου κόντρα στον Ολυμπιακό, για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια. Τότε είχε κερδίσει 3-0 τον Ατρόμητο και είχε κατακτήσει το τρόπαιο.

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και είχε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτά μία καλή ευκαιρία σε σουτ από γύρισμα του Βάργκας που ο Μάνταλος δεν βρήκε την μπάλα.

Ο Ατρόμητος απάντησε με τη σειρά του στο 9’ όταν το σουτ του Μπρίτο έπεσε στη γωνιά του και έδιωξε σε κόρνερ ο Μπαρόχα. Στο 12’ η ΑΕΚ είχε σουτ με τον Μάνταλο που έφυγε άουτ, ένα λεπτό μετά το ίδιο συνέβη με τον Σουμπίνιο, ενώ στο 16’ ο Αραβίδης από το πέναλτι κοντρόλαρε με το στήθος την μπάλα έκανε το γυριστό και την είδε να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Στο 29’ ήταν η σειρά του Μπαρμπόσα να δοκιμάσει το πόδι του έξω από την περιοχή βλέποντας ξανά τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, ενώ στο 31’ από λάθος έξοδος του Μπαρόχα, το σουτ του Ούμπιντες βρήκε τον πεσμένο στο έδαφος τερματοφύλακα της ΑΕΚ, ο οποίος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν για την ΑΕΚ όταν ξανά ο Μπαρμπόσα έπιασε ένα αριστερό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Μπάρκα να μπλοκάρει εντυπωσιακά, στέλνοντας τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο μετά από δύο σουτ του Ατρομήτου και δυο κεφαλιές της ΑΕΚ που έφυγαν άουτ, στο 54’ οι γηπεδούχοι έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Σουμπίνιο έβγαλε την κάθετη στον Στόιτσεφ, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Μπαρόχα, αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο άουτ.

Από εκεί και πέρα είχαμε κάποια σουτ και από τις δυο πλευρές χωρίς ουσία για να φτάσουμε στο 66’ όταν ο Ατρόμητος κέρδισε πέναλτι. Από σέντρα σε φάουλ, είχαμε χέρι του Λαμπρόπουλου μέσα στην περιοχή, ο Κύζας σωστά έδωσε την εσχάτη των ποινών, την οποία εκτέλεσε εύστοχα ο Μπρίτο κάνοντας το 1-0 και ισοφαρίζοντας το ματς του πρώτου αγώνα.

Ο Ατρόμητος και μετά το γκολ πίεσε, είχε ένα καλό σουτ με τον Μπρίτο που έφυγε άουτ, μία κεφαλιά του Λε Ταλέκ που έφυγε επίσης άουτ, όμως η ΑΕΚ μίλησε στο 88’ με τον Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός είχε περάσει αλλαγή στο 59’ και λύτρωσε την ΑΕΚ. Ο Γιόχανσον άνοιξε ωραία από τον άξονα στα πλάγια για τον Ντίντακ, ο Ισπανός έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Αλγερινός από κοντά έκανε το 1-1 που σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα χάρισε στην Ένωση την πρόκριση.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μπάρκας, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπιτόλο, Κεϊτά, Ούμπιδες, Στόιτσεφ, Σουμπίνιο (76’ Ματέι), Μπρίτο, Παπαδόπουλος (81’ Λε Ταλέκ)

AEK: Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (59’ Τζιμπούρ), Μπαρμπόσα (91’ Μπακάκης), Αραβίδης (90’ Πέκχαρτ)

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...