Ο υδάτινος πλούτος της Δωρίδας, θέμα ημερίδας στο Ευπάλιο την Κυριακή 16 Μαρτίου

Ο υδάτινος πλούτος της Δωρίδας, θέμα ημερίδας στο Ευπάλιο την Κυριακή 16 Μαρτίου

Τα αποτελέσματα ερευνών για την αποτίμηση, ποιότητα και ορθολογική διαχείριση του Υδατικού δυναμικού των Δημοτικών Ενοτήτων Ευπαλίου και Βαρδουσίων θα παρουσιαστούν και αναπτυχθούν στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Ο υδάτινος πλούτος της Δωρίδας».

Ένα θέμα που ενδιαφέρει κάθε πολίτη της Δωρίδας, ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την οικονομία και ανάπτυξη της Δωρίδας.

Η ημερίδα διοργανώνεται από τον Δήμο Δωρίδος και την Ένωση Ευπαλιωτών Δωρίδας και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014, στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ευπαλίου.

Ειδικότερα ο κ. Γεώργιος Κούκης, Ομότιμος Καθηγητής Τομέα Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, θα αναπτύξει το θέμα «Γεωλογικές και υδρογεωλογικές συνθήκες της ευρύτερης περιοχής Δημοτικής Ενότητας Ευπαλίου. Καταγραφή υδατικών αποθεμάτων ανά υδρολογική λεκάνη και επιμέρους Τοπικές Κοινότητες. Υδροχημική έρευνα πηγαίων και υπόγειων νερών, υφιστάμενη κατάσταση και ανάγκες για ύδρευση και άρδευση ανά Τοπική Κοινότητα. Δυνατότητες κατασκευής λιμνοδεξαμενών, βασικά προβλήματα και προτεινόμενα μέτρα διαχείρισης».

Στη συνέχεια ο κ. Δημήτριος Ρόζος, Αν. Καθηγητής Τομέα Γεωλογικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, θα αναπτύξει το θέμα «Γεωλογική σύσταση και δομή της περιοχής Δημοτικής Ενότητας Βαρδουσίων. Υδρογεωλογική συμπεριφορά των σχηματισμών, πληροφοριακά στοιχεία των επιμέρους Τοπικών Κοινοτήτων (πληθυσμός, συνθήκες ύδρευσης, κατάσταση υποδομών ύδρευσης, επάρκεια νερού).

Απογραφή πηγών, υδροχημική έρευνα νερών, υδατικές ανάγκες, βασικά προβλήματα και προτεινόμενα μέτρα διαχείρισης»

Στο πλαίσιο της Ημερίδας ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Καπεντζώνης θα βραβεύσει τον Καθηγητή κ. Γεώργιο Κούκη που κατάγεται από το Παλαιοξάρι, για την προσφορά του στην επιστήμη και την Δωρίδα.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...