Ο υποψήφιος με το Ποτάμι Δημ. Παπαναστασόπουλος στους δήμους Αγρινίου και Μεσολογγίου

Σειρά επισκέψεων στους δήμους Μεσολογγίου και Αγρινίου πραγματοποίησε την Τρίτη ο Δημήτρης Παπαναστασόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Αιτ/νίας με το Ποτάμι. Ο κ. Παπαναστασόπουλος έγινε δεκτός σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, καθώς προερχόμενος και ο ίδιος από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει ιδία άποψη για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτή.

 

Αρχικά επισκέφθηκε το δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου όπου τον υποδέχθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Έργων Ντίνος Γιαννόπουλος. Ο κ. Παπαναστασόπουλος ενημερώθηκε για τα εν εξελίξει έργα του δήμου, αλλά και για τις πολλές ελλείψεις οι οποίες τον μαστίζουν, μη επιτρέποντας σε πλήθος περιπτώσεων την πραγματοποίηση των σχεδίων που οι δημοτικές αρχές διαχρονικά έχουν εκπονήσει. Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της αποχέτευσης Κατοχής το οποίο θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, λύνοντας το βασικότερο πρόβλημα της Δημοτικής Κοινότητας, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί και στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΜ. Ο υποψήφιος βουλευτής ενημερώθηκε επίσης και για τον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων, μια πληγή που χρόνια είναι ανοιχτή με τα γνωστά προβλήματα του ΧΥΤΑ στην περιοχή.

 

Στη συνέχεια ο κ. Παπαναστασόπουλος επισκέφθηκε το δήμο Αγρινίου όπου και συνάντησε το Γενικό Γραμματέα, αλλά και συνάδελφό του μηχανικό, Δημήτρη Τζιώλη. Πρωταρχικό θέμα του δήμου, σύμφωνα με τον κ. Τζιώλη, είναι η καλλιέργεια της εξωστρέφειας στην πολιτική, κάτι που εάν επιτευχθεί θα έχει άμεση επιρροή και στο κέντρο λήψης των αποφάσεων που είναι η Αθήνα. Σύμφωνα με το Γεν. Γραμματέα, άλλωστε, το Αγρίνιο είναι αδικημένο, συγκριτικά με τις δυνατότητες του και το μέγεθος του. Ο κ. Τζιώλης αναφερόμενος στους τομείς που ο δήμος θα επενδύσει κατά τη  διάρκεια αυτής της θητείας εστίασε στον πρωτογενή τομέα, καθώς και στο χωροταξικό σχεδιασμό, με τη στοχευμένη δημιουργία βιομηχανικών περιοχών και τις ανάλογες πάντα χρήσεις γης.

 

Και στις δύο συναντήσεις ο κ. Παπαναστασόπουλος, αφού έγινε δέκτης της εικόνας των δήμων, μετέφερε στους συνομιλητές του την άποψη του Ποταμιού αλλά και τη δική του γύρω από το τι συνεπάγεται ανάπτυξη, άρα και μετάβαση στη μετά κρίση εποχή για τη χώρα. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προετοιμασία των δήμων για την απορρόφηση όσο το δυνατόν περισσότερων κονδυλιών κατά τη νέα προγραμματική περίοδο, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι σε αυτό τον τομέα οφείλει να κάνει βήματα προόδου και το κράτος σε κεντρικό επίπεδο διευκολύνοντας, εν μέσω διαφάνειας πάντα, τις διαδικασίες. «Αυτό πρεσβεύει το Ποτάμι», είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής, δεσμευόμενος ότι θα είναι αρωγός σε όσες προσπάθειες των δήμων γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

 

The post Ο υποψήφιος με το Ποτάμι Δημ. Παπαναστασόπουλος στους δήμους Αγρινίου και Μεσολογγίου appeared first on Nafpaktia News.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...