ΠΑΣΟΚ:Ο Πρωθυπουργός να κινηθεί στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε στο Συμβούλιο

1929151Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του οφείλουν να κινηθούν στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και αυτό το πλαίσιο να διεκδικήσουν τις επόμενες κρίσιμες ημέρες, χωρίς παζάρια, συμψηφισμούς, εκπτώσεις και υποχωρήσεις, υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ σε σχόλιό του για τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Με δεδομένες τις ευθύνες τόσο της Ευρώπης όσο και της ελληνικής κυβέρνησης, για λάθη, παραλείψεις και ολιγωρίες, επισημαίνουμε ότι τώρα είναι η ώρα της κοινής δράσης και της κοινής ευθύνης, για όλες της ευρωπαϊκές χώρες να δώσουν λύσεις στο προσφυγικό, με βάση τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύμφωνα με τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Τώρα πρέπει να διαφυλαχθούν τα κρίσιμα συμφέροντα της Ελλάδας, που συνδέονται άρρηκτα με την εθνική μας ασφάλεια, και τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης και για την προάσπιση των συμφερόντων του ευρύτερου Ελληνισμού, με αιχμή μια βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού», συμπληρώνεται.

Για την Τουρκία το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι οφείλει να αναλάβει ευθύνες και δεσμεύσεις για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, να σεβαστεί τους κανόνες, τις συμφωνίες και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Διεθνές Δίκαιο.

Για το ΠΑΣΟΚ, «τώρα είναι η ώρα να υπάρξουν σαφείς αποφάσεις για μια ουσιαστική και ριζική λύση του προσφυγικού προβλήματος με τη μετεγκατάσταση των προσφύγων σε όλες τις χώρες, μακριά από λογικές κλειστών συνόρων, που παραβιάζουν τις Διεθνείς Συμβάσεις για τους πρόσφυγες».

 

The post ΠΑΣΟΚ:Ο Πρωθυπουργός να κινηθεί στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε στο Συμβούλιο appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...