Πάγωμα των χρεών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Εφημερίδα πρωτοσέλιδο

ΑΛΕΞΗ, ΠΑΡΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ – AΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ! – ΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ, ΤΖΑΜΠΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ – ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΜΑΣ

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ των μνημονίων έχει τσακίσει στην κυριολεξία το σύνολο της οικονομίας. Η αγορά βρίσκεται στα πρόθυρα εμφράγματος, αφού επιχειρήσεις και νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, έστω και στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις τους, τόσο απέναντι σε βάρβαρη φορολογία, όσο και στα τραπεζικά δάνεια.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει τεθεί ήδη εκτός τραπεζικού συστήματος με δεδομένο ότι οι κατασχέσεις λογαριασμών, έχουν αγγίξει τις εξακόσιες χιλιάδες και καθημερινά φθάνουν νέα κατασχετήρια από εφορία, ΙΚΑ και άλλους φορείς, που επιδιώκουν να πάρουν εκβιαστικά ακόμα και τα λίγα ψίχουλα που είχαν στις τράπεζες κατεστραμμένοι οικονομικά πολίτες για ώρα ανάγκης.

Τα χρέη προς την εφορία από τις διάφορες επιχειρήσεις κοντεύουν να αγγίξουν τα ενενήντα δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για αναγκαστική στάση πληρωμών αφού οι περισσότερες επιχειρήσεις, χτυπημένες από τον εφιάλτη των μνημονίων, δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τις υποχρεώσεις στο δημόσιο ούτε τα δάνεια στις τράπεζες.

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης ενώ το έμφραγμα στην αγορά κινδυνεύει να γενικευτεί. Απέναντι σ’ αυτή την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι ανάγκη να ληφθούν τολμηρές και ριζοσπαστικές αποφάσεις που θα βάλουν τα θεμέλια της επανεκκίνησης της οικονομίας. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να τολμήσει να παγώσει όλα τα παλιά χρέη των επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τις τράπεζες και το δημόσιο για ένα χρονικό διάστημα, τεσσάρων, πέντε ετών μέχρι να επανακάμψει η οικονομία. Μια τέτοια απόφαση θα έδινε πνοή στην οικονομία και ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, οι οποίες κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο εξαιτίας της κρίσης που προκάλεσαν τα μνημόνια, με αποτέλεσμα η ανεργία να εκτιναχθεί σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη. Το ίδιο θα συμβεί και στα νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώνουν παλιές αμαρτίες και δάνεια τα οποία είχαν πάρει σε μια εποχή που λειτουργούσε η οικονομία, δεν υπήρχε ανεργία και οι μισθοί ήταν διπλάσιοι και τριπλάσιοι από τους σημερινούς.

Αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν τολμήσει να προχωρήσει σε αυτές τις πρωτοβουλίες, τότε η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων θα βάλει λουκέτο ή θα περάσει έναντι εξευτελιστικών τιμημάτων στους ξένους κερδοσκόπους, που σε λίγο θα ελέγχουν ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα.

Η λεηλασία που θα συντελεστεί σε μια τέτοια περίπτωση είναι ανυπολόγιστη γιατί ο αφελληνισμός των τραπεζών των επιχειρήσεων και η αρπαγή της μεγάλης ακίνητης περιουσίας απ’ τα ξένα κοράκια εγκυμονεί και εθνικούς κινδύνους. Δεν αποκλείεται επίσης να υπάρξει ξέσπασμα του κόσμου, ο οποίος μπορεί να άντεξε έξι χρόνια πείνας και εξαθλίωσης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί απαλλοτρίωση των ακινήτων των σπιτιών και των επιχειρήσεων απ΄ τους ξένους τοκογλύφους καθώς και τον κίνδυνο να χάσουν τις οικονομίες τους. Οι αποφάσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα πρέπει να είναι άμεσες γιατί η υπομονή του κόσμου έχει εξαντληθεί.

Η κοινωνία έχει καταλάβει ότι πήγαν χαμένα τα λεφτά που πληρώσαμε με τα μνημόνια. Οι συνταγές αυτές δεν οδήγησαν μόνο στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση, αλλά και στη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Οι Έλληνες σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχθούν να γίνουν σκλάβοι των τοκογλύφων και γι΄ αυτό οι αντιδράσεις τους μπορεί να προκαλέσουν σεισμικές ανατροπές.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...