Πάιατ: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα

Πάιατ: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα

«Σύμμαχο – κλειδί» και «πυλώνα σταθερότητας» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ από τον ακριτικό Λιά Θεσπρωτίας.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια του «Μουσείου Υφαντής» και ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν η πρόσφατη ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Τουρκία θα επηρεάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Πάιατ απάντησε πως «ο πρόεδρος Τραμπ ήταν εξαιρετικά σαφής για τις ανησυχίες μας για την Τουρκία και για τι πρέπει να γίνει».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι υπάρχει ένα πολύ ισχυρό πρότυπο συντονισμού/συνεργασίας και διαλόγου ανάμεσα στις ΗΠΑ.

«Όπως έχω πει θεωρούμε πως η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας Και θα το συζητήσω περαιτέρω αύριο με τους συναδέλφους μου στο υπουργείο Εξωτερικών όταν επιστρέψω στην Αθήνα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τη «θέση» της Ελλάδας στα Δυτικά Βαλκάνια ο Αμερικανός διπλωμάτης είπε πως «οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα περιφερειακό πυλώνα σταθερότητας και έναν σύμμαχο – κλειδί στην προσπάθεια να προωθήσουμε τον κοινό μας στόχο, να ωθήσουμε όλες τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων προς τους ευρωατλαντικούς θεσμούς, προς την ένταξη στην Ε.Ε., προς ευρωπαϊκού επιπέδου μεταρρυθμίσεις και-αν οι λαοί το επιλέξουν- προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/339793-Paiat-Pylonas-statherotetas-e-Ellada ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...