Πάνω από 1,2 δισ. τα νέα «φέσια» στις εφορίες τον Ιούνιο! (Πίνακες)

Πάνω από 1,2 δισ. τα νέα «φέσια» στις εφορίες τον Ιούνιο!

1 ΣΤΟΥΣ 2 ΕΧΕΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ – ΜΠΑΡΑΖ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΓΔΕ

Μαύρη εικόνα για τις οφειλές των φορολογούμενων, συνθέτουν τα νέα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, με ένα  στους δύο φορολογούμενους να έχει ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία, την ώρα που οι κατασχέσεις, ειδικά από τραπεζικούς λογαριασμούς να έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Νέο κύμα κατασχέσεων και πλειστηριασμών ακινήτων σε 755.806 φορολογούμενους όπου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει λόγο  να προχωρήσει σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Όλα αυτά την ίδια ώρα που τέλη Ιουνίου, τα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς την Εφορία που δημιουργήθηκαν εντός του 2016 έφτασαν τα 6,87 δισ. ευρώ.

Αν αφαιρεθούν εισφορές, δάνεια και ενοίκια τα  νέα ληξιπρόθεσμα στο τέλος Ιουνίου ήταν 5,956 δισ. από 5,053 τον Μάιο.

Τέλος Ιουνίου 4.003.372 φορολογούμενοι, είχαν οφειλές στην εφορία ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να επιβάλλουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε 1.492.088. Έχουν ήδη ξεκινήσει για 755.806 οφειλέτες ή στο 50,65% των οφειλετών.

Μέσα σε όλα αυτά, στα τέλη Ιουνίου τα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς την Εφορία έφτασαν τα 6,87 δισ. ευρώ, από 5,584 τον προηγούμενο μήνα. Δηλαδή η αύξηση τον Ιούνιο ήταν κατά 1,28 δις ευρώ.

Από τα νέα χρέη, η υπηρεσίες εσόδων, έχουν εισπράξει μέσω κατασχέσεων και ρυθμίσεων τα 881 εκατ. ευρώ με ποσοστό εισπραξιμότητας στο 13,1%.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...