Πάνω από 500 εκατ. μπήκαν στα ταμεία της ΔΕΗ, με την ρύθμιση των 36 δόσεων!

Αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα του μνημονίου, χιλιάδες  Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους σε Δημόσιο, Ταμεία και ΔΕΚΟ.

Όμως μέσα σε αυτή την ασφυκτική κατάσταση, οι ρυθμίσεις φέρνουν λεφτά στα ταμεία!  Ξανά και ξανά αποδεικνύεται πως η ρύθμιση των οφειλών, είτε γίνεται από το Δημόσιο, είτε γίνεται από επιχειρήσεις, αποδίδουν!

Παράδειγμα επιτυχίας, φαίνεται να είναι η ΔΕΗ, με την ρύθμιση των 36 δόσεων. Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Πάνο Σκουρλέτη, «περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο ευρώ, έχουν εισρεύσει στα ταμεία της ΔΕΗ, με τη ρύθμιση των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή. Η ρύθμιση αυτή και τον κόσμο ανακούφισε και τη ρευστότητα της ΔΕΗ ενίσχυσε».

Ο υπουργός, απάντησε από το  βήμα της Βουλής, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργού Γιάννη Μανιάτη.

Ο Πάνος  Σκουρλέτης αμφισβήτησε τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο κ. Μανιάτης, που παρουσίαζαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ ύψους  3,1 δις ευρώ. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «δεν ξέρω πως μετράτε», τονίζοντας στην συνέχεια πως τα ληξιπρόθεσμα είναι «το αποτύπωμα της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Στο θέμα τη μικρής ΔΕΗ, που ανέφερε ο κ. Μανιάτης και την ακύρωση του διαγωνισμού και την θέση του, πως εάν εφαρμοζόταν ο προηγούμενος νόμος, η ΔΕΗ θα εισέπραττε συνολικά 5 δισ. ευρώ από την πώληση του 30% και την επένδυση στη Φλώρινα,  ο υπουργός απάντησε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης «είναι γνωστό και το ψηφίσαμε από κοινού (…)

Στη δική μας αντίληψη για τη μετάβαση στο νέο μοντέλο αγοράς ενέργειας, ο ισχυρός παίκτης πρέπει να είναι το Δημόσιο (…) Οι ιδιωτικοποιήσεις που γίνονται σε συνθήκες δημοσιονομικής αγχόνης αποτυγχάνουν γιατί ο αγοραστής το γνωρίζει εκ των προτέρων και δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός», ξεκαθάρισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Τέλος, ο υπουργός, αναφέρθηκε και στα μεσοπρόθεσμα σχέδια επέκτασης της εταιρίας, που προβλέπουν, την διείσδυση στην ενεργειακή αγορά των βαλκανικών χωρών και την επέκτασή της σε άλλα πεδία όπως είναι οι ανανεώσιμες μορφές ενέργειας (ΑΠΕ).

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...