Πάπας Φραγκίσκος: Απαραίτητο να αναγνωριστούν τα δικαιώματα όλων στην Ιερουσαλήμ

Πάπας Φραγκίσκος: Απαραίτητο να αναγνωριστούν τα δικαιώματα όλων στην Ιερουσαλήμ

Φραγκίσκος Αμπάς

Ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας σε Παλαιστίνιους μετά την ανακοίνωση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ, δήλωσε ότι «η αναγνώριση των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων» στην Ιερή Πόλη είναι κύριος όρος για διάλογο.

 Ο πάπας, που μίλησε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για την κρίση, έκανε το σχόλιό του μπροστά σε μια ομάδα Παλαιστίνιων που επισκέφτηκαν το Βατικανό.

 «Τα Ιεροσόλυμα για εμάς τους χριστιανούς είναι ο τέλειος τόπος για διάλογο μεταξύ Θεού και ανθρωπότητας», δήλωσε ο ποντίφικας. Επιπλέον μίλησε για διάλογο μεταξύ των θρησκειών σε μια «πολιτισμένη κοινωνία».

 «Ο κύριος όρος για διάλογο είναι ο αμοιβαίος σεβασμός και η δέσμευση να ενδυναμώσουμε αυτόν τον σεβασμό, για να αναγνωριστούν τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, όπου και να βρίσκονται».

 Η απόφαση Τραμπ για τη «μετακόμιση» της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ και η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ αποτελεί μέλημα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής για δεκαετίες, επίσης είναι και ένα μεγάλο ρίσκο το οποίο μπορεί να πυροδοτήσει βίαιες αντιδράσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/312583-Papas-PHragkiskos-Aparaiteto-na-anagnoristoyn-ta-dikaiomata-olon-sten-Ieroysalem ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...