Πάτρα: Πανηγυρίζει η Παντάνασσα – Κατακλύζεται από πιστούς ο Ιερός ναός

Πάτρα: Πανηγυρίζει η Παντάνασσα - Κατακλύζεται από πιστούς ο Ιερός ναός
Κορυφώνονται σήμερα οι εορτασμοί της Παναγίας Παντάνασσας στην Πάτρα.
Με τον ομώνυμο ιστορικό ιερό ναό στο κέντρο της Πάτρας που χρονολογείται από το 1859 να βρίσκεται υπό ανακατασκευή, πλήθος πιστών συρρέει από νωρίς το πρωί στο πλαινό λυόμενο εκκλησάκι.

Εκεί τελείται η αρχιερατική Θεία λειτουργία στην οποία θα ιερουργήσει και θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού του Γενέσιου της Υπεραγίας Θεοτόκου στο ναό της Παντανάσσης  η θαυματουργή εικόνα της Παντανάσσης θα μεταφερθεί στον ειδικό θρόνο της, ακριβώς έξω από το εκκλησάκι για να ξεκινήσει το προσκύνημα από τους πιστούς.

Το απόγευμα της Δευτέρας στις 18.30 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός και παράκληση προς την Θεοτόκο όπου θα λειτουργήσει και θα μιλήσει ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος, προιστάμενος του ιερού ναού του Αγίου Νεκταρίου Πατρών και διευθυντής του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού της Μητροπόλεως Πατρών «Λύχνος».

Την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014 το πρωί θα τελεστεί στο εκκλησάκι Θεία λειτουργία όπου θα προεξάρχει και θα κηρύξει τον Θείο λόγο ο αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, προιστάμενος του ιερού ναού Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος.

Το γενικό πρόσταγμα του εορτασμού στο ναό της Παντανάσσης Πατρών που πάντα συγκεντρώνει πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή, θα έχει ο προιστάμενος του ιερού ναού Παντανάσσης, πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Α. Παπαδόπουλος.

*Σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις, ο κυρίως ιερός ναός αναμένεται να είναι ετοιμοπαράδοτος μέχρι το καλοκαίρι του 2015, ίσως και νωρίτερα. Το ζητούμενο είναι να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά ώστε όλα να είναι στην εντέλεια όταν με το καλό το έργο παραδοθεί και ξεκινήσει και πάλι ο ιστορικός και μεγάλου ύψους – κλίμακας ιερός ναός να λειτουργεί.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...