Πάτρα: Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία του 19χρονου Φώτη Ανδρικόπουλου στο Πετρωτό

18.50 Τσάκισαν οι γονείς και οι αδελφές του 19χρονου Φώτη πάνω από το μνήμα του και ξέσπασαν σε λυγμούς αποχαιρετώντας τον.

Στρατιωτικά αγήματα απέδωσαν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο νεαρό οπλίτη με πυροβολισμούς.

16.50 Η εκκλησία είναι κατάμεστη από φίλους και συμμαθητές του άτυχου Φώτη, αλλά και από φαντάρους που έκαναν μαζί του τη θητεία τους. Η είσοδος της εκκλησίας είναι στρωμμένη με λευκά στεφάνια, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως Βασίλη Κικίλια και της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Την εξόδιο ακολουθία ψάλλει ο Μητροπολίτης Πατρών κκ. Χρυθσόστομος. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του 19χρονου οπλίτη.

16.30 Θρήνος αυτή την ώρα στο Πετρωτό όπου γράφεται η τελευταία πράξη της τραγωδίας στην κηδεία του 19χρονου οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλου, η οποία γίνεται με στρατιωτικές τιμές. Με ένα τεράστιο ¨γιατί” για το παιχνίδι που του έπαιξε η μοίρα συγγενείς και φίλοι έχουν συγκεντρωθεί στον Ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου για να του πουν το τελευταίο αντίο.

Η σορός του άτυχου 19χρονου Φώτη Ανδρικόπουλου μεταφέρθηκε στη γενέτειρά του μέσω Αράξου με αεροσκάφος C-27 και η κηδεία του θα γίνει παρουσία του πρώτου υπαρχηγού του ΓΕΣ αντιστρατήγου Νικόλαου Δεβετζή.

Οπως δήλωσε o επίτροπος του Ιερού Ναού “τον Φώτη τον ήξερα από τότε που γεννήθηκε. Ήταν ένα πολύ καλό παιδί με αγάπη για την πατρίδα, από μια σπουδαία οικογένεια. Δεν έχουμε λόγια να πούμε. Μιλάμε για ένα παιδί που θα απολυόταν σε λίγες μέρες και πήγε στην άσκηση, αυτο το λέει όλα. Εύχομαι κουράγιο στους γονείς του και τις τρεις αδελφές του”.

Η κηδεία των δύο ΕΠΟΠ λοχιών, του Αναστάσιου Μεζάλα και του Γεώργου Ορφανίδη, γίνεται από τίς 16:00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στον Βόλο.

Χθες χειρουργήθηκε με επιτυχία, ο τραυματισθείς, στο ίδιο δυστύχημα, υπολοχαγός, από τον οποίο αφαιρέθηκε θραύσμα από την κοιλιακή χώρα.

Στα θύματα του δυστυχήματος θα απονεμηθεί Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...