Πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής και ηθοποιός Σάκης Μπουλάς

Πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής και ηθοποιός Σάκης Μπουλάς
Έφυγε από τη ζωή έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο Σάκης Μπουλάς, δημοφιλής τραγουδιστής και εξαιρετικός ηθοποιός.

Του Σταύρου Ζαγκανά

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης τα τελευταία χρόνια έδινε τη δική του μάχη με την επάρατη νόσο, ωστόσο το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο καθώς η κατάστασή του είχε παρουσιάσει σοβαρή επιδείνωση.

Για τον λόγο αυτό διέκοψε και τις εμφανίσεις του στην Ακτή Πειραιώς, όπου συμμετείχε στην μουσική παράσταση «Γκαγκαντίν: Οι γενναίοι της νύχτας», πλάι στους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη.

Το ιατρικό ανακοινωθέν από το “Υγεία”

«Ο χαρισματικός καλλιτέχνης καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια», γράφει το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Υγεία», όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Το ιατρικό ανακοινωθέν από το «Υγεία», έγραφε συγκεκριμένα:

«O Αθανάσιος Μπουλάς απεβίωσε σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο χαρισματικός καλλιτέχνης καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια»

Η προφητική συνέντευξη του Γιάννη Ζουγανέλη που είπε όλη την αλήθεια

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, ο συνεργάτης του Σάκη Μπουλά και καλός του φίλος Γιάννης Ζουγανέλης, είχε πεί μπροστά στην κάμερα μόνο αλήθειες όσον αφορά την υγεία του: «Είχαμε μαζί μας τον Σάκη (στην παράσταση) αλλά έφυγε από το πρόγραμμα. Με τον Σάκη έχουμε συμβιώσει – πιο πολύ έχω ζήσει με τον Σάκη παρά με τον αδελφό μου, τον Αντώνη.

Δεν πιστεύω ότι γνωριστήκαμε πριν 40 χρόνια και μου φαίνεται αστείο. Τον γνώρισα σε μια οντισιόν του Μάνου Χατζηδάκι» είπε ο Γιάννης Ζουγανέλης και συνέχισε: «Συνεργαστήκαμε, συμπράξαμε μαζί σε όλα τα Μέσα: θέατρο, μουσική και τηλεόραση. Ο Σάκης τώρα παλεύει με το σθένος του. Στη διάρκεια των προβών είδαμε ότι η ενέργεια που κατέθετε δεν του έκανε καλό. Τον έριχνε και είπαμε να σταματήσει. Τώρα ισορροπεί πολύ δύσκολα με τη ζωή, πάρα πολύ δύσκολα. Είναι πάρα πολύ άσχημα».

Στη συνέχεια της συζήτησης, πρόσθεσε: «Θέλω να είμαι ειλικρινής με τους ανθρώπους. Το ότι κρύβουμε μερικά πράγματα δεν το καταλαβαίνω ποτέ. Σέβομαι, όμως, τον αδελφό του και την κοπέλα του. Είναι σε μια φάση που το παλεύει. Δεν τον έχω ξαναδεί πιο γλυκό. Γνωρίζει την κατάστασή του κι αυτό τον έχει κάνει πολύ τρυφερό. Μόνο που τη φθορά, όταν τη βλέπεις στον άλλον, δεν υπολογίζεις ότι μπορεί να είσαι κι εσύ εν δυνάμει σε αυτή τη θέση. Αυτό συμβαίνει και με τη ζωή. Κάποιοι παίρνουν δύναμη από την αδυναμία του άλλου. Αποφεύγω να πάω να τον δω γιατί δεν θέλω να φαίνομαι ότι εγώ είμαι ο ισχυρός σε σχέση με έναν άνθρωπο που είναι στη φθορά του».

Σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο – Συγκλονίζουν τα μηνύματα και οι δηλώσεις καλλιτεχνών-φίλων του

«Ο Σάκης έδωσε ένα μεγάλο αγώνα για πολύ καιρό», δήλωσε ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης για το θάνατο του Σάκη Μπουλά. «Όλοι οι φίλοι ήταν κοντά του. Ξέραμε ότι θα φύγει και θέλαμε να φύγει όσο πιο χαρούμενος κι ευτυχισμένος».

«Ο Σάκης Μπουλάς ήταν για όλους φίλους», σχολίασε συγκινημένος σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Δημήτρης Σταρόβας.

«Αν δεν έπαιζε, μπορεί να συνέβαινε και νωρίτερα αυτό», συμπλήρωσε ο ίδιος για τον πολύ καλό του φίλο, ο οποίος έχασε σήμερα τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 60 ετών.

Ό Δημήτρης Σταρόβας έκλεισε το λόγο του αναφέροντας: «Σήμερα όλοι πενθούν για το χαμό του».

Η τελευταία συνέντευξη

Είναι περίπου ένας χρόνος από την ημέρα που του διαγνώστηκε καρκίνος και ακολουθεί χημειοθεραπείες και φαρμακευτική αγωγή. Και η ίδια ακριβώς αυτή ασθένεια ήταν η αφορμή για να «πεθάνει» την προηγούμενη εβδομάδα. Για την ακρίβεια, μια ιστοσελίδα ανακοίνωσε τον… θάνατό του και μάλιστα στις εκατοντάδες αναπαραγωγές της «είδησης» έφτασε να αναγράφεται και η ώρα και ημέρα της κηδείας του.

«Είμαι μια χαρά. Με έχουν πεθάνει τέσσερις φορές. Την πρώτη φορά έγινα έξαλλος αφού ήμουν με την κοπέλα μου στη Ρώμη, τον περασμένο Ιούλιο, και με πήραν τηλέφωνο. Ενας γράφει ό,τι θέλει και μετά το αναπαράγουν όλοι. Να φανταστείτε πως έφτασε και εφημερίδα και το έκανε με άλλο τρόπο. Με πήραν για μια συνέντευξη, εγώ αρνήθηκα και έκαναν ένα κολάζ από παλιές μου συνεντεύξεις με τίτλο: “Το θρίλερ με την υγεία του Μπουλά”. Οπως καταλαβαίνετε, αναφέρονταν σε οτιδήποτε άλλο εκτός από την υγεία μου, τέτοια πράγματα», δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο Σάκης Μπουλάς και συμπληρώνει:

«Μια χαρά είμαι. Πολεμάω πάρα πολύ, όχι μόνο με χημειοθεραπείες αλλά και άλλα πολλά. Υποτίθεται ότι θα κάνω κάποια λιγότερα πράγματα, έχουν πρόθεση να με προστατέψουν. Γουστάρω όμως που δουλεύω εδώ. Σε μια δύσκολη φάση που περνούσα πήρα ένα αισιόδοξο μήνυμα και μου έδινε τη δυνατότητα, αφού είχα την δύναμη να έλθω εδώ με φίλους, να κάνουμε πλάκα, να τραγουδήσουμε».

Ο Σάκης Μπουλάς δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση καλλιτέχνη. Ανδρωμένος μέσα στη συλλογικότητα, μεταπήδησε από τα πιο εναλλακτικά στέκια των μέσων της δεκαετίας του ’70 ή του ’80 (όπως το μουσικό καφενείο «Σούσουρο» που εμφανιζόταν με τον Νικόλα Ασιμο ή το θρυλικό «Αχ Μαρία» στα Εξάρχεια) στην πιο κεντρική σκηνή (βλέπε τηλεόραση και κινηματογράφο). Και έχει χιλιάδες εργατοώρες σε περφόρμανς και λάιβ.

Οσοι τον ξέρουν λοιπόν λίγο καλύτερα γνώριζαν πως το πρόβλημα της υγείας του δεν θα ήταν εμπόδιο για να διαδράσει και να δουλέψει για το κοινό που του χαρίζει τριάντα και βάλε χρόνια το χειροκρότημα.

«Τα πάντα, ό,τι καλό και ό,τι κακό, τα δημιουργούμε εμείς με το μυαλό μας, δεν έρχονται κατά τύχη. Τα τελευταία χρόνια πέρασα προβλήματα υγείας γιατί αντιμετώπισα πολλά θέματα (συγγενικά κ.τ.λ.), είχα σχεδόν αποσυρθεί πεντέμισι χρόνια από τα μαγαζιά για να στηρίξω την πρώην γυναίκα μου, μετά έπαθα έμφραγμα, έκανα μπαϊπάς, απέτυχα σε κάτι εγχειρήματα με επιχειρήσεις που άνοιξα».

Σήμερα, για να πάει στην Ακτή Πειραιώς όπου εργάζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο οδηγεί κάμποσα χιλιόμετρα, αφού μένει στα Μελίσσια.

«Στο χέρι μας είναι όλα να τα ανατρέψουμε με πίστη, δύναμη, με κουράγιο και θέληση. Αυτό λέω από τη δική μου εμπειρία. Νιώθω δυνατός, γυμνάζομαι και κάνω ρέικι τέσσερις φορές την εβδομάδα, τα βράδια. Παίρνω επίσης πολλά συμπληρώματα διατροφής και, όπως μου λέει ο γιατρός μου, τον έχω εκπλήξει ευχάριστα γιατί το δικό μου πρόβλημα είναι σύνθετο. Ξέρω πως ο αγώνας είναι μακρύς αλλά είμαι γεννημένος αγωνιστής».

Ποιος ήταν ο Σάκης Μπουλάς

Γεννήθηκε στο Κιλκίς στις 11 Μαρτίου του 1954. Η καταγωγή του ήταν από τον Πειραιά όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς του ήθελαν να γίνει δικηγόρος αλλά εκείνος επέλεξε το δρόμο του τραγουδιού και της ηθοποιίας.

Συμμετείχε ως τραγουδιστής σε πολλούς δίσκους όπως στους Ανεπίδοτα Γράμματα του Μιχάλη Γρηγορίου με την Αφροδίτη Μάνου, Καντάτα για την Μακρόνησο του Θάνου Μικρούτσικου, Λουκιανού διάλογοι, του Μίμη Πλέσσα, Αχαρνής του Διονύση Σαββόπουλου.

Τι ζητούσε ο Σάκης τις τελευταίες ημέρες της ζωής του

Την τελευταία του τηλεφωνική συνομιλία, το βράδυ της Τετάρτης, με τον Σάκη Μπουλά που έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα, νικημένος από τον καρκίνο, μετέφερε ο καλός του φίλος Λάκης Παπαδόπουλος, αποκαλύπτοντας αυτό που ζητούσε μέχρι τέλους ο ηθοποιός.

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ο Λάκης Παπαδόπουλος αποκάλυψε ότι ο Σάκης Μπουλάς ζητούσε μετά μανίας τους φίλους του. «Είχα μιλήσει μαζί του, δεν μπόρεσα να τον ακούσω, δεν έβγαινε φωνή.

Προχθές το βράδυ μιλούσαμε στο τηλέφωνο και βριζόμασταν και γέλαγε. Εγώ δεν μπορούσα να τον καταλάβω, αλλά γελούσαμε”.

Δείτε τι δήλωσε ο Λάκης Παπαδόπουλος:

{youtube}p-AUJKtm4PQ{/youtube}

Αλεξάνδρα Ούστα: Η 32χρονη σύντροφος του Σάκη Μπουλά που έμεινε δίπλα του ως το τέλος

Η Αλεξάνδρα Ούστα, η 32χρονη καλλονή ηθοποιός έζησε δίπλα στον καλλιτέχνη στην μάχη ως το τέλος.

Μια φιγούρα τραγική, η οποία βρισκόταν στο πλευρό του όλο το τελευταίο διάστημα.

Η ίδια έλεγε για τη σχέση της με τον Σάκη Μπουλά:

«Ο καθένας κάνει ο,τι καλύτερο μπορεί για τον εαυτό του. Αυτό που κάνω εγώ, το κάνω για να είμαι και εγώ καλά.

Είμαι καλά με αυτό που κάνω, και γουστάρω πολύ.

Ο καθένας από εμάς έχει στην οικογένεια, στον περίγυρο και στο φιλικό του περιβάλλον, κάποιον άνθρωπο που έχει κάποιο πρόβλημα είτε αυτό είναι ψυχολογικό, είτε σωματικό.

Η ζωή στα φέρνει έτσι, που βρίσκεις τη δύναμη να τα αντιμετωπίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Αλεξάνδρα είναι εδώ και μέρες ράκος.

Με το ζόρι κρατιόταν στα πόδια της…

Με μάτια κόκκινα απο το κλάμα προσπαθούσε να κρατήσει την ψυχραιμία της…

Προσωπικοί δίσκοι του Σάκη Μπουλά:

Μπουλάς-Ελλάς, (1986)
Σάκης Μπουλάς (maxi single) “Ali Baba” (μουσική Μιχάλης Ρακιντζής) (1987)
Σάκης Μπουλάς “Ας πρόσεχες” (album) (όλο το άλμπουμ είναι σε μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή) (1987)
Ζαμανφού, (1992)
Έκθεση ιδεών, με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000)

Για περισσότερα από 12 χρόνια συνεργάστηκε με τον Θάνο Μικρούτσικο

Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του πρώτου Μουσικού καφενείου με το όνομα “Σούσουρο” μαζί με τους Γιαννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο, ενώ “έγραψε” ιστορία με την παράσταση “Αχ Μαρία”, όπου και πάλι υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές μαζί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Γιάννη Ζουγανέλη και άλλους.

Στην τηλεόραση ξεκίνησε από το Graffity με τον Γιάννη Ζουγανέλη, παρουσίασε τηλεπαιχνίδια, ενώ έπαιξε και σε τηλεοπτικές σειρές που άφησαν εποχή

“Κουφώματα” 1988
Δέκα λεπτά κήρυγμα
Σαββατογεννημένες
Ας Πρόσεχες
Πενήντα-Πενήντα
7 Θανάσιμες Πεθερές
Εντιμότατοι κερατάδες
Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας
Φίλα το βάτραχο σου
Μπελάς ΤV
Εργαζόμενη Γυναίκα
Η Οικογένεια βλάπτει

Στον κινηματογράφο έκανε το ντεμπούτο του το 1981. Συμμετείχε στις ταινίες:

Ο Δράκουλας των Εξαρχείων (1983)
Ντελίριο (1983)
Η Πόλη Ποτέ Δεν Κοιμάται (1984)
Τηλεκανίβαλοι (1987)
Πατρίς Ληστεία Οικογένεια (1987)
Ας περιμένουν οι γυναίκες (1998)
Η Αγάπη είναι ελέφαντας (2000)
Λουκουμάδες με Μέλι (2004)
Ηθικόν Ακμαιότατον (2005)
Το φιλί της ζωής (2007)
Μαφιόζοι στο Αιγαίο (2008)
Πεθαίνω για σένα (2009)
Μια φορά και ένα μωρό (2011)

{youtube}bAuVwUvhTho{/youtube}

{youtube}GdApgYtfGRM{/youtube}

{youtube}LKhgOoRkStI{/youtube}

{youtube}slDDiLuEs_I{/youtube}

{youtube}MaAI-f673Zw{/youtube}

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...