Πέθανε χθες ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου σε ηλικία 116 ετών

Πέθανε χθες ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου σε ηλικία 116 ετών

Κατηγορία

kchalkiadakis
Παρασκευή 13/05/2016 – 18:13

Πέθανε χθες ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου σε ηλικία 116 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, η Αφροαμερικανή Σουζάνα Μούσατ Τζόουνς πέθανε χθες, Πέμπτη, σε ηλικία 116 ετών και 311 ημερών στη Νέα Υόρκη.

Ειδικότερα, ο θάνατος της Τζόουνς καθιστά την Ιταλίδα Εμα Μοράνο-Μαρτινούτσι, ηλικίας 116 ετών, τον γηραιότερο εν ζωή άνθρωπο.

Η Τζόουνς, που γεννήθηκε στην Αλαμπάμα των νότιων ΗΠΑ το 1899, ήταν κόρη κολίγων και εγγονή σκλάβων. Μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο, μετακόμισε το 1922 βόρεια, στο Νιού Τζέρζι και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη, όπου εργάστηκε ως οικονόμος σε σπίτια και ως τροφός, σύμφωνα με το Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες και το Vandalia Senior Center στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης όπου η Τζόουνς διέμενε μέχρι τον θάνατό της.

Το 1928 παντρεύτηκε τον Χένρι Τζόουνς από τον οποίο χώρισε το 1933. Δεν απέκτησε παιδιά αλλά μεγάλωσε πολλά παιδιά στις οικογένειες όπου εργαζόταν. Οταν συνταξιοδοτήθηκε το 1965, αφιερώθηκε στο μεγάλωμα του Ουάτσον, γιού της ανιψιάς της. Την ημέρα του θανάτου της είχε περισσότερα από 100 ανίψια.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...