Πέντε κοινές καθημερινές συνήθειες που μας ασχημαίνουν -Καταστρέφουν το δέρμα

Πέντε κοινές καθημερινές συνήθειες που μας ασχημαίνουν -Καταστρέφουν το δέρμα
Υπάρχουν εκείνες οι συνήθειες που μας κάνουν να φαινόμαστε όμορφοι και λαμπεροί, όπως για παράδειγμα η γυμναστική και η σωστή διατροφή, ωστόσο υπάρχουν και αυτές που ακόμη και εν αγνοία μας μπορούν να να κάνουν ακριβώς το αντίθετο.
Να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου και την όψη της επιδερμίδας, κάνοντας μας να δείχνουμε γερασμένοι.

Μήπως κρατάτε συχνά κακία σε φίλους και συγγενείς; Κοιμάστε με το πρόσωπο κολλημένο στο μαξιλάρι; Υστερα από επιστημονικές έρευνες, σύμφωνα με το onmed, τα δεδομένα που προέκυψαν από τα ευρήματα ένα είναι σίγουρο πως πρόκειται να σας… εντυπωσιάσουν.

Ιδού, οι πέντε συνήθειες που «κλέβουν» από την ομορφιά μας:

Τρώτε συχνά γλυκά
Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης ενεργοποιεί μία διαδικασία στον οργανισμό, η οποία ονομάζεται γλυκοζυλίωση. Η παρουσία της εξηγείται όταν η ζάχαρη στο αίμα έρχεται σε επαφή με τις πρωτεΐνες, δημιουργώντας νέα μόρια τα οποία είναι υπεύθυνα για την γήρανση. Η παραπάνω διαδικασία καταστρέφει την ελαστικότητα του δέρματος, με αποτέλεσμα να φαίνονται εντονότερα οι ρυτίδες.

Κρατάτε κακία και δεν συγχωρείτε
Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Journal of Behavioral Medicine», ανέφερε πως όσοι κρατάνε κακία και δεν συγχωρούν αυξάνουν την δραστηριότητα των νευρώνων, με αποτέλεσμα το άτομο να μην ξεκουράζεται σωστά. Επίσης, το άγχος σε συνδυασμό με την έλλειψη συγχώρησης αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης «κορτιζόλης», η οποία ευθύνεται για την αύξηση βάρους, σακχάρου, αρτηριακής πίεσης ακόμη και κίνδυνο για διαβήτη.

Τρίβετε τα μάτια
Επειδή το δέρμα που βρίσκεται στην περιοχή γύρω από τα μάτια είναι αρκετά ευαίσθητο και εξαιρετικά λεπτό καλό θα ήταν να αποφεύγετε να τρίβετε την συγκεκριμένη περιοχή. Αυτή η ανακουφιστική κίνηση, στην πραγματικότητα το μόνο που πετυχαίνει είναι να διασπά το κολλαγόνο που βρίσκεται γύρω από τα μάτια, προκαλώντας ρυτίδες αλλά και ζημιά στα τριχοειδή αγγεία.

Κοιμάστε με το πρόσωπο κολλημένο στο μαξιλάρι
Προκειμένου να ξεκουράσουμε το πρόσωπό μας συχνά το βυθίζουμε στο μαξιλάρι. Ωστόσο, η συγκεκριμένη στάση ύπνου μπορεί πολύ εύκολα να τραυματίσει το δέρμα και να προκαλέσει με τα χρόνια μόνιμες ρυτίδες. Η κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο διαταράσσεται καθώς πιέζεται στο μαξιλάρι και εμποδίζει την ικανότητα ανάπλασης του.

Δεν πίνετε νερό
Το νερό είναι πηγή ζωής για τον οργανισμό, ενώ αναζωογονεί τα κύτταρα του δέρματος. Στην περίπτωση που δεν καταναλώνεται αρκετή ποσότητα νερού, ο οργανισμός με την πάροδο του χρόνου αφυδατώνεται και προκαλεί ξηρότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει την ελαστικότητα του και να μπορεί να «σπάσει» προκαλώντας επιπλέον ρυτίδες.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...