Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι το έχουμε παρακάνει με τα social media

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι το έχουμε παρακάνει με τα social media
Γιατί όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύεις στο να κάνεις like, τόσο λιγότερο αρεστή γίνεται η δικιά σου ζωή…

Ζούμε σε μια εποχή όπου καθημερινά στέλνονται πάνω από 500.000 tweets ενώ πάνω από 1,28 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το facebook σε μεγάλη συχνότητα. Αυτό φαίνεται και από τα αμέτρητα check in που και εμείς οι ίδιοι κάνουμε κάθε μέρα.

Ορίστε κάποια σημάδια που μας δείχνουν ότι το έχουμε παρακάνει με τα social media και που μας προειδοποιούν να περιορίσουμε τη χρήση τους.

Φτιάχνεις περίτεχνα γλυκά και φαγητά μόνο και μόνο για να τα ανεβάσεις στο instagram

Ξοδεύεις περισσότερο χρόνο στην κουζίνα σου προσπαθώντας να κάνεις την σαλάτα σου να φαίνεται πιο εντυπωσιακή έτσι ώστε να αξίζει να φωτογραφηθεί και να ανέβει στα social media; Αν νιώθεις ενοχές για ανάλογες περιπτώσεις τότε μάλλον είναι η ώρα να κάνεις ένα διάλειμμα. Όταν αρχίζεις να προσαρμόζεις τη ζωή σου με βάση το πώς θα φανεί στο facebook και στο twitter, τότε κάτι δεν πάει καλά. Όταν σκέφτεσαι πού θα πας απόψε το βράδυ έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού σου πώς θα το δημοσιεύσεις στα social media, τότε δεν είσαι πια ο εαυτός σου.

Δημοσιεύεις στο facebook κάθε δραστηριότητα σου

Δεν γίνεται να βάψεις τα νύχια σου ή να πας βόλτα το σκύλο σου χωρίς να ενημερώσεις το status σου στο twitter. Όλοι έχουμε αυτό τον φίλο στο facebook που μας ενημερώνει ανά μία ώρα για κάθε του δραστηριότητα. Ή ανάγκη σου να μοιράζεσαι με τους διαδικτυακούς σου φίλους την κάθε σκέψη και την κάθε κίνηση σου, σε κάνει να χάνεις την ουσία και να μην απολαμβάνεις την στιγμή.

Γνωρίζεις πάρα πολλά για τη ζωή των διαδικτυακών σου φίλων

Το πιο σημαντικό σημάδι ότι τα social media έχουν αρχίσει να καταλαμβάνουν τη ζωή σου είναι όταν μπαίνεις στη διαδικασία να παρακολουθείς τη ζωή των φίλων σου μέσω facebook. Όταν βλέπεις ότι η τυχαία γνωριμία που έκανες κάποτε σε ένα πάρτυ αγόρασε σπίτι και παντρεύεται και ταυτόχρονα μπαίνεις στο προφίλ της γυναίκας του να δεις πώς είναι η ζωή τους και αν ταιριάζουν, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Το ίδιο το πλεονέκτημα των social media που είναι η δυνατότητα που δίνουν να κρατάς επαφή με τους φίλους σου είναι και το μειονέκτημα που σε κάνει να χάνεις την ουσία της ζωής.

Νιώθεις ότι η ζωή σου δεν είναι τόσο πετυχημένη και ευτυχισμένη όσο αυτή των φίλων σου

Όταν βλέπεις στο facebook τις τέλειες διακοπές σε εξωτικά νησιά ή τα φαντασμαγορικά πάρτυ που πήγαν οι φίλοι σου υποσυνείδητα κατακλύζεσαι με συναισθήματα ζήλιας και ανεπάρκειας. Η καθημερινή ενασχόληση με τη ζωή των άλλων, αυξάνει το άγχος, δημιουργεί λανθασμένα πρότυπα και πολλές φορές καταστρέφει φιλίες. Όταν το ”να κρατάς επαφή”με τους φίλους σου δημιουργεί εμπόδια στον τρόπο που ζεις τη δικιά σου ζωή, τότε είναι ώρα να αλλάξεις τον τρόπο που χρησιμοποιείς και αντιλαμβάνεσαι τα social media.

Αγχώνεσαι όταν δεν έχεις πρόσβαση στο κινητό σου

Τσεκάρεις το facebook όταν είσαι κολλημένος στην κίνηση αλλά και όταν πίνεις καφέ με τους φίλους σου; Ενημερώνεις το status σου κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς και κάθε πρωί όταν ξυπνάς; Σκέψου λίγο πόσες πραγματικές συζητήσεις έχεις χάσει επειδή ασχολείσαι με το κινητό σου… Όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύεις στο να κάνεις like, τόσο λιγότερο αρεστή γίνεται η δικιά σου ζωή.

Αν τα παραπάνω χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα σου ήρθε η ώρα να κάνεις ένα βήμα πίσω να αναθεωρήσεις και να μειώσεις την ενασχόληση σου με τα social media σε σημείο που να μην επηρεάζει την ίδια σου την ζωή.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...