Πήρε το τσεκούρι και “έκοψε” το ΚΕΣΥ, παρακάμπτοντας ακόμα και τον Άδωνη

Πήρε το τσεκούρι και “έκοψε” το ΚΕΣΥ, παρακάμπτοντας ακόμα και τον Άδωνη
Ούτε ένας μήνας δεν έχει περάσει από τότε που ο Μάκης Βορίδης αντικατέστησε τον Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργικό γραφείο του υπουργείου Υγείας και η υπουργική απόφαση για τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας είναι γεγονός. Βασικός στόχος τους, όπως αναφέρει το υπουργείο, να υπάρχει απελευθέρωση των δημόσιων νοσοκομείων από μικροεπεμβάσεις.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι την τελευταία εργάσιμη μέρα της θητείας του -πριν τον ανασχηματισμό-, ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίζεται να υπογράφει υπουργική απόφαση για τις προϋποθέσεις λειτουργίας των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν δημοσιεύτηκε καθώς υπήρχαν κάποιες εκρεμμότητες. Ωστόσο, ο Μάκης Βορίδης ήρθε για να τις παραβλέψει με στόχο να ικανοποιήθουν τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Συγκεκριμένα, σε διάταξη του νόμου 4254 ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει οτι οι προϋποθέσεις και και οι τεχνικές προδιαγραφές για τις μονάδες ημερήσιας νοσηλείας θα οριστούν με Υπουργική Απόφαση μετά απο γνώμη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας. Ωστόσο, στην υπουργική απόφαση του Μακή Βορίδη δεν αναφέρεται πουθενά ότι το ΚΕΣΥ έχει γνωμοδοτήσει. Με λίγα λόγια είναι άγνωστο ποιοι έχουν “συμβουλέψει” τον δικηγόρο -υπουργό Υγείας ώστε να τεθούν οι προϋποθέσεις για έναν χώρο υγείας.

Όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC στο τεύχος 53, οι μονάδες ημερήσιας νοσηλείας είναι ιδιωτικά ιατρεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τα οποία χωρίς να έχουν τεθεί οι προϋποθέσεις λειτουργίας τους έκαναν μικρο-επεμβάσεις σε ασθενείς, θέτοντας ακόμα και την ζωή τους σε κίνδυνο. Μέτα από ανώνυμη καταγγελία που είχε φτάσει στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής και αφορούσε συγκεκριμένο ιατρείο που χρησιμοποιούσε τον όρο “clinic” το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί οτι υπάρχουν και άλλα ιδιωτικά ιατρεία που ακολουθούν την ίδια διαδικασία.

Την ώρα που ο εισαγγελέας αναζητά ποιοι είναι οι υπεύθυνοι που αδειοδότησαν το συγκεκριμένο ιατρείο ώστε να προχωρά σε χειρουργικές επεμβάσεις ο νέος υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης υπογράφει άρον άρον την υπουργική απόφαση παραβλέποντας ακόμα και τις αποφάσεις του προκατόχου του.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...