Πήτερ Σπίγκελ: Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν δεχόταν το Μνημόνιο θα σας πέταγαν από το ευρώ

Πήτερ Σπίγκελ: Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν δεχόταν το Μνημόνιο θα σας πέταγαν από το ευρώ
Δείτε τι αποκάλυψε ο δημοσιογράφος των “Financial Times” Πίτερ Σπίγκελ, που έφερε στο φως το παρασκήνιο της δραματικής συνόδου των Καννών, τις παρεμβάσεις Βερολίνου και Μπαρόζο, για να ματαιωθεί το σχέδιο Παπανδρέου για δημοψήφισμα και το μυστικό “Σχέδιο Ζ”, για πιθανή έξοδο Ελλάδας από το ευρώ, το 2012.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των Finanial Times στις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι ήταν έτοιμοι να διώξουν  την Ελλάδα από την Ευρωζώνη το καλοκαίρι του 2012, παρά τις φωνές ότι αυτή η απόφαση θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες και θα οδηγούσε στην κατάρρευση της Ευρωζώνης, αφού, το επιχείρημα αυτό δεν έπειθε το Βερολίνο.

Ήταν προετοιμασμένοι αν η Ελλάδα δεν εφάρμοζε το πρόγραμμα, να μην δώσουν την δόση και αυτό κατέστησαν σαφές όλοι οι συνομιλητές μου, είπε στο Mega ο Πήτερ Σπίγκελ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πήτερ Σπίγκελ, οι Ευρωπαίοι του μετέφεραν πως “εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάμβανε την εξουσία και απέρριπτε το πρόγραμμα διάσωσης ή αν αναλάμβανε ο Σαμαράς και δεν συμφωνούσε με τους όρους του προγράμματος, τότε πολλά μέλη της Ευρωζώνης θα έλεγαν “φτάνει πια”.

“Έθεσα το ερώτημα σε όρους έπαιρναν αποφάσεις εκείνη την εποχή κι όλοι μου είπαν ότι είχαν φτάσει στα όριά τους”, σημείωσε ο κ. Σπίγκελ.

“Δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν στις πατρίδες τους ότι θα ξοδέψουν κι άλλα χρήματα. Εντός Γερμανίας ήταν έτοιμοι να διώξουν την Ελλάδα”, τόνισε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...