Παγώνα Κοντογιάννη: Η φωνή που σίγησε για πάντα.

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 1832014 121200 μμ

Στη γειτονιά των Αγγέλων βρίσκεται πλέον η γνωστή τραγουδίστρια του δημοτικού μας τραγουδιού Παγώνα Κοντογιάννη.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί σήμερα από τον Ι.Ν.Αγ.Γεωργίου Ευπαλίου στις 16:00 το απόγευμα,ενώ η σωρός της θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 15:00.

Η Παγώνα Κολλητήρη είναι η πρώτη γυναίκα τραγουδίστρια που ανέβηκε στο πάλκο και τραγούδησε επαγγελματικά στην περιοχή της Δωρίδας. Για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες δέσποσε στο χώρο του γνήσιου δημοτικού τραγουδιού σε όλη τη Ρούμελη και άνοιξε το δρόμο και σε άλλες τραγουδίστριες που έκαναν λαμπρή καριέρα. Μαζί με το σύντροφό της στη ζωή και στο πάλκο Βασίλη Κοντογιάννη συνόδευσαν και σημάδεψαν για δεκαετίες τα γλέντια, τις χαρές μας, τους γάμους και τα πανηγύρια μας. Για τους Ευπαλιώτες και του Δωριείς διασκέδαση και πανηγύρι σήμαινε κλαρίνο ο Κοντογιάννης και τραγούδι η Παγώνα.
Επιβλητική φωνή και παράστημα, γοητευτική, πηγαίο ταλέντο, αυτοδίδακτη, με πλούσιο ρεπερτόριο, ειδικά στα κλέφτικα τραγούδια που όπως λέει ήταν τα τραγούδια του πραγματικού γλεντιού, των γνήσιων γλεντζέδων, η Παγώνα είναι μια γνήσια δωρική φωνή βγαλμένη κατευθείαν απ’ τα σπλάχνα της ρουμελιώτικης γης.
Η καταγωγή της είναι από το Βελενίκο Δωρίδας. Τα περισσότερα χρόνια της όμως τα έζησε στο Ευπάλιο.

πηγή πληροφοριών:Eφημ. Το Ευπάλιο

Μάρκος Τσιλιγιάννης



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...