Παναθηναϊκός: Ισορροπία που τρομάζει – Αγωνιστική επιβίωση κόντρα στην οικονομική επιβίωση και η μάχη για την παραμονή

Παναθηναϊκός: Ισορροπία που τρομάζει – Αγωνιστική επιβίωση κόντρα στην οικονομική επιβίωση και η μάχη για την παραμονή

Ο Παναθηναϊκός είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένος με τη νέα χρονιά να προχωρήσει σε αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό του. Τούτο επιβάλει η ανάγκη για οικονομική επιβίωσή του και μάλιστα ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ακόμα και αυτό να μην αρκεί. Το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό είναι ότι οφείλει παράλληλα να εξασφαλίσει και την αγωνιστική επιβίωση του. Άλλωστε μια ματιά στην βαθμολογία δείχνει ότι και στον συγκεκριμένο τομέα τα πράγματα μόνο ρόδινα δεν είναι.

Για κάποιους ίσως μοιάζει με προσβολή για το μέγεθος του Παναθηναϊκού η συζήτηση περί του πόσο κοντά βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Όπως κάποτε έμοιαζε με προσβολή ανάλογη συζήτηση για την ΑΕΚ. Όμως μια ρεαλιστική προσέγγιση της εικόνας των «πράσινων» μέσα στον αγωνιστικό χώρο και η διαφορά μόλις πέντε βαθμών από την Κέρκυρα που βρίσκεται κάτω από τη ζώνη έρχεται να προσγειώσει τους πάντες στη σκληρή πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα που θέλει τους «πράσινους», να έχουν ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο με μηδέν νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες μακριά από την έδρα τους, ισοφαρίζοντας αρνητικό ρεκόρ 37 ετών! Αν μη τι άλλο, άσχημο μήνυμα για τη συνέχεια.

Η συνέχεια, η οποία θέλει τον Ροντρίγκο Μολέντο να απασχολεί Κορίνθιανς και Ντιναμό Κιέβου και τον Αντρές Τσάβες, να ενδιαφέρει την μεξικανική Πατσούκα και τις Αργεντίνικες Μπελγκράνο και Ταγέρες. Τον Κουτρουμπή και τον Ρέις να αποτελεί παρελθόν, τον Νίκλας Χουλτ να ετοιμάζεται για το Βέλγιο και την Άντερλκεχτ και ότι άλλο προκύψει.

Ο Παναθηναϊκός καλείται να βρει αντικαταστάτες, δηλαδή να πείσει ποδοσφαιριστές να ενταχθούν στο δυναμικό του. Ποδοσφαιριστές, οι οποίοι γνωρίζουν εκ των προτέρων τα οικονομικά προβλήματά του και δυσκολεύονται να που το «ναι».

Συνεπώς ο κίνδυνος για τον Μαρίνο Ουζουνίδη που βλέπει τα εργαλεία που έχει στα χέρια του να λιγοστεύουν είναι τεράστιος και η πραγματικότητα είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να δώσει μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/314123-Panathenaikos-Isorropia-poy-tromazei-Agonistike-epibiose-kontra-sten-oikonomike-epibiose-kai-e-mache-gia-ten-paramone ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...