Παναθηναϊκός – Λαμία 2-0

Παναθηναϊκός – Λαμία 2-0

ΠΑΟ

Με γκολάρες πλησίασε την πεντάδα ο ΠΑΟ, την ημέρα που… έμαθε πως δεν βγαίνει Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Λαμία με 2-0, έχοντας για μεγάλους πρωταγωνιστές τους δύο σκόρερ του Μουνιέ και Ινσούα. Ο Γάλλος εξτρέμ και ο Αργεντινός αμυντικός πέτυχαν δύο εξαιρετικά γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, χαρίζοντας μια σημαντική νίκη στην ομάδα του τριφυλλιού.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση στο δεύυτερο μέρος, με τον Μουνιέ να ανοίγει το σκορ στο 48′ και τον Ινσούα να κάνει το 2-0 στο 64′.

Οι πράσινοι έφτασαν τους 30 βαθμούς και πλησίασαν την πέμπτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, αλλά λίγη ώρα πριν την έναρξη του ματς ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Βασίλης Κωνσταντίνου δήλωνε πως το τριφύλλι δεν θα παίξει του χρόνου στην Ευρώπη.

Η ουσία πάντως για τον Παναθηναϊκό είναι ότι κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στην Λαμία, καθώς ακολουθούν πολύ δύσκολα παιχνίδια για τους πράσινους με πρώτο το ντέρμπι στο “Καραϊσκάκης” την επόμενη εβδομάδα.

Η Λαμία μετά απ’ αυτή την ήττα έμεινε στην 12η θέση με 22 βαθμούς και αν αύριο Κυριακή κερδίσει η Κέρκυρα και ο Απόλλων Σμύρνης θα δει τις δύο ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία να την πλησιάζουν επικίνδυνα.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με δυο αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΛ καθώς ο Ουζουνίδης δεν είχε στην διάθεση του τον τιμωρημένο Κουλιμπαλί ενώ άφησε εκτός και τον Χατζηγιοβάνη. Έτσι στο 4-4-1-1 με το οποίο επέλεξε να ξεκινήσει το τριφύλλι είχε κάτω από τα γκολπόστ τον Βλαχοδήμο. Στο δεξί άκρο έπαιξε ο Γιόχανσον και αριστερά ο Ινσούα με τους Αυλωνίτη, Οικονόμου να είναι στο κέντρο της άμυνας. Μπροστά τους έπαιξαν οι Κάτσε, Τζανδάρης με τον Λουντ να ξεκινάει δεξιά και τον Μουνιέ αριστερά. Ο Άλτμαν έπαιξε μπροστά τους και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Δώνης.

Με αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι της κόντρα στον ΠΑΟΚ παρατάχθηκε και η Λαμία με τον Μπάμπη Τεννέ να παρατάσσει την ομάδα του με ένα 4-2-3-1 και με τον Μελισσά κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο αγωνίστηκε ο Ασίγκμπα και αριστερά ο Παντελιάδης ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Αναστασιάδης, Μπεν Τζεμιά. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Όμο, Μπλάζιτς με την τριάδα μπροστά να αποτελείται από τους Βασιλαντωνόπουλο, Πίτι και Φράκο ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μπούτνικ.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο ασφαλώς και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική. Το πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές, καθώς οι πράσινοι αδυνατούσαν να βρουν καλή κυκλοφορία μπάλας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα πρώτα 45 λεπτά να κυλήσουν σε χαμηλό ρυθμό, κάτι που σίγουρα βόλευε την Λαμία.

Οι περισσότερες προσπάθειες του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν από τα πόδια των Κάτσε – Λουντ, χωρίς, όμως, το τριφύλλι να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Μελίσσα.

Η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων ήταν στο 11′ με τον Κάτσε, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δώνης εγκλωβίστηκε ανάμεσα στα στόπερ της Λαμίας.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τρόπο να μπλοκάρουν τους μέσους του Παναθηναϊκού και το αμυντικό πλάνο του Μπάμπη Τεννέ απέδωσε καρπούς.

Από τη στιγμή που η Λαμία αισθάνθηκε σιγουριά σε ό,τι αφορά τα μετόπισθεν, προσπάθησε να βγάλει κόντρες για να πιάσει απροετοίμαστη την άμυνα του Παναθηναϊκού και είχε έξι τελικές προσπάθειες χωρίς, όμως, να πλησιάσει κοντά στο να σκοράρει.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τον στόχο τους στα πρώτα 45 λεπτά, περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό την επιθετική δραστηριότητα των παικτών του Παναθηναϊκού.

Η εικόνα άλλαξε άρδην με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, καθώς ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεκλειδώσει την αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων, χάρη σε εξαιρετικό γκολ του Μουνιέ στο 48’.

Ο Γάλλος δέχθηκε πάσα από τον Δώνη και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μελισσά, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Το τέρμα αυτό έδιωξε το άγχος από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, με το τριφύλλι να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε την Λαμία για να πετύχει και δεύτερο γκολ με τους γηπεδούχους να υλοποιούν το στόχο τους στο 64’.

Σκόρερ του 2-0 ήταν ο Ινσούα με τον αμυντικό των πράσινων να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό γκολ. Ο Αργεντινός μπακ έκανε επίδειξη υψηλής τεχνικής και με εξαιρετικό κοντρολ και σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μελισσά.

Το τριφύλλι βελτίωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό την αγωνιστική του εικόνα στο δεύτερο μέρος και θα πρέπει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ. Δεν χωρά λοιπόν αμφιβολία πως ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος στο δεύτερο μέρος κι έφτασε απόλυτα δίκαια στη νίκη.

Παναθηναϊκός: Bλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Αυλωνίτης, Οικονόμου, Κάτσε (80’ Στάικος), Λουντ, Τζανδάρης, Μουνιέ (74’ Χατζηγιοβάννης) , Άλτμαν (89′ Μπουζούκης), Δώνης.

Λαμία: Μελισσάς, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο (54’ Κουτρομάνος), Παντελιάδης, Φράγκος (79’ Καραγιάννης), Αναστασιάδης, Μπούτνικ (55’ Άστσεριτς), Σελίμ, Μπλάζιτς, Ασίγκμπα, Πίτι.

 

πηγή: filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/322848-Panathenaikos-Lamia-2-0 ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...