Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 0-0 (Σχολιασμός αγώνα – ανάλυση – κριτική παικτών)

Ισόπαλη έληξε η αναμέτρηση Παναθηναϊκού και Παναιτωλικού εχθές στη Λεωφόρο (0-0) με την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα να χάνει τις κλασικότερες ευκαιρίες και στην ουσία να της αφήνει μία μικρή πικρία το τελικό αποτέλεσμα.

Άριστη ανασταλτική λειτουργία, πάθος και προσωπικότητα έβγαλαν εχθές οι ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού, σε συνάρτηση με το πολύ καλό ”κοουτσάρισμα” απ’τον πάγκο κι ένας πραγματικά μεταμορφωμένος Παναιτωλικός επι Δέλλα απο τότε που ανέλαβε. Διπλό στο Περιστέρι, ισοπαλία με Πανιώνιο, ήττα με ΠΑΟΚ και ισοπαλία με Παναθηναϊκό. Πέντε βαθμοί σε τέσσερις πολύ δύσκολους αγώνες  με τον ”κολοσσό” στον πάγκο, μία ομάδα που καμία σχέση δεν έχει επι εποχής Χάβου, παίκτες που βγάζουν τρομερό πάθος, ποιότητα,  μια απίστευτη σοβαρότητα και σίγουρα βαθμολογικά θα μπορούσε να ήταν υψηλότερα. Εκπληκτική εκτέλεση φάουλ που κατέληξε σε δοκάρι με τον Μοράρ στο 16ο λεπτό, τεράστια ευκαιρία με τον Κλέσιο στο 59′ με κεφαλιά και τρομερή απόκρουση ενστικτωδώς του Βλαχοδήμου, σουτ εκτός περιοχής του Ντίας στο 62′ αποκρούει ο Βλαχοδήμος, η μπάλα φτάνει στον Μαρινάκη εκείνος απέναντι απ’τον Βλαχοδήμο θα σουτάρει και ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού θα κάνει ακόμα μια σπουδαία απόκρουση. Τελευταία μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Μοράρ (69′) απ’το ύψος του πέναλτι σε γύρισμα του Κλέσιο, θα βρεί την τελευταία στιγμή στο σώμα του Κολοβέτσιου πριν καταλήξει επικίνδυνα προς το μέρος της εστίας του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Αυτές ήταν οι μεγάλες ευκαιρίες του Παναιτωλικού όπου με λίγη τύχη ακόμα θα μπορούσε να είχε κάνει ένα μεγάλο διπλό απέναντι σ’έναν μεγάλο αντίπαλο παρά το γεγονός οτι διανύει τα χειρότερα χρόνια της ιστορίας του.

Απ’την άλλη ο Παναθηναϊκός γιορτάζοντας εχθές τα 110 χρόνια της ένδοξης ιστορίας του, είχε νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι του, πιέζοντας και προσπαθώντας να δημιουργήσει στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με το Δώνη στο 24′ , έπειτα όμως από τραγικό και αβίαστο λάθος του Ροντρίγκες, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στον παίκτη του Παναθηναϊκού να βρεθεί απέναντι απ’τον Κυριακίδη, όμως ο Μιχάι με έγκαιρη αλλοίωση βάζοντας το πόδι του κατάλληλα, έσωσε τον Παναιτωλικό από βέβαιη παραβίαση. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ουσιαστικά φάνηκε απ’το 80′ και μετά προσπαθώντας να πετύχει το πολυπόθητο γκόλ. Πέρα απ΄το μακρινό συρτό σούτ του Χατζηγιοβάννη στο 54′ που πέρασε λίγο άουτ απ’το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, η μεγάλη ευκαιρία για το τριφύλλι χάθηκε στο 89′ με τρομερό γυριστό σούτ του νεαποκτηθέντα Μυστακίδη που έβγαλε όμως εντυπωσιακά ο Δημήτρης Κυριακίδης .

Αγωνίστηκε για τον Παναιτωλικό το ένα απ’τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα, ο Γουίλιαν Μπαρμπόσα που έδειξε πολύ καλά στοιχεία για το διάστημα που αγωνίστηκε, είχε πάθος, τεχνική και ταχύτητα! Για τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε ο Κάτσε ως βασικός και ο Μυστακίδης πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο ως αλλαγή, και οι δύο ποδοσφαιριστές που είναι δανεικοί απ’τον ΠΑΟΚ, φαίνεται οτι θα βοηθήσουν αρκετά τους πράσινους.

Χρησιμοποιήθηκε βασικός ο Βασιλούδης στα χάφ δίπλα από τον Μάρκος Πάουλο και τα πήγε αρκετά καλά.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων :

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης):Βλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κάτσε, Δώνης, Λούντ, Κουρμπέλης (46′ Μυστακίδης), Άλτμαν (78′ Μπουζούκης), Χατζηγιοβάνης (71′ Κουλιμπαλί).

Παναιτωλικός (Δέλλας): Κυριακίδης, Ροντρίγκες, Ρόσα (90’+4′ Νταλακούρας), Κλέσιο (78′ Μπαρμπόσα), Ντίας, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Μαρινάκης, Βασιλούδης (88′ Χαντάκιας), Μιχάι, Μοράρ.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ :
Κυριακίδης : Καίριος σε πολλά σημεία του αγώνα, έκανε την καθοριστική επέμβαση στο 89′ σε σουτ του Μυστακίδη, κράτησε το μηδέν και θυμίζει τον παλιό καλό Κυριακίδη ξανά. Χρειάζεται βελτίωση στις εξόδους και στα βολέ παρ’όλα αυτά.

Ροντρίγκες : Πιστώνεται το αβίαστο και σοβαρό λάθος στο 24′, που όμως δε πλήρωσε ο Παναιτωλικός. Έχει δέσει αμυντικά με τον Μιχάι και πέρα απ’την άσχημη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, γενικά η παρουσία του ήταν σταθερή και καλή.

Μιχάι : Για ακόμη ένα παιχνίδι η κολώνα του Παναιτωλικού, αλάνθαστος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Εμπνέει σιγουριά και αγωνίζεται δείχνοντας απίστευτη πειθαρχεία και εμπειρία παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Μαρινάκης : Χάνει τη μεγάλη ευκαιρία στο 62′ να γίνει ο ήρωας του Παναιτωλικού. Σταθερός αμυντικά, λίγες προωθήσεις, κάτι το οποίο είχε αναλάβει ο Κλέσιο από την δεξιά πλευρά.

Τσοκάνης : Τρομερός για ακόμα έναν αγώνα. Ο Τάσος Τσοκάνης παιχνίδι με το παιχνίδι γίνεται καλύτερος και απροσπέλαστος, απ’τους κορυφαίους στο ματς με τον ΠΑΟΚ, σπουδαία και η χθεσινή του εμφάνιση (αμυντικά και επιθετικά) .

Πάουλο : Ο αρχηγός του Παναιτωλικού ήταν ψύχραιμος και βοήθησε πάρα πολύ αμυντικά, έδωσε σωστές πάσες και ήταν σοβαρός στο παιχνίδι του.

Βασιλούδης : Τον εμπιστεύτηκε ο Τραϊανός Δέλλας μιας και στην προηγούμενη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, πέρασε ως αλλαγή κι έδειξε απίστευτο πάθος και ωριμότητα. Έδειξε και στο χθεσινό αγώνα οτι μπορεί να βοηθήσει τον Παναιτωλικό, είναι το μέλλον της ομάδας, αρκεί να βελτιώσει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του, τότε θα είναι μια πραγματικά μεγάλη βοήθεια στα χαφ και μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

Ρόσα : Έπαιξε ως αντι-Μάζουρεκ μπορούμε να πούμε, είχε το πέταγμα, έκανε ωραίες κινήσεις, δε βρήκε πολλούς ανοιχτούς χώρους, αλλά ήταν κι αυτός σοβαρός όποτε χρειάστηκε.

Ντίας : Έδωσε πολλές μάχες και είχε τρομερή ενέργεια παίρνοντας αρκετές πρωτοβουλίες. Απ’το δικό του σουτ στο 62′ δημιουργήθηκε η μεγάλη ευκαιρία έπειτα με τον Μαρινάκη.

Κλέσιο : Ο παλιός καλός Κλέσιο, με προωθήσεις, τρεξίματα, η ταχύτητα που είναι το χαρακτηριστικό του, σωστές ενέργειες και ωραίες κινήσεις μες στο γήπεδο. Έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 59′ να σκοράρει, αλλά ο Βλαχοδήμος εχθές έβγαζε τα απίστευτα!

Μοράρ : Δείχνει την ποιότητά του σε κάθε αναμέτρηση, μπορεί να μην έχει την ταχύτητα, αλλά έχει το μυαλό να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις και φυσικά το τρομερό τεχνικό σουτ. Είχε το δοκάρι στο 16′ με το εκπληκτικό φάουλ, είχε την ασίστ στον Κλέσιο στο 59′ , ”χορεύοντας” τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού και το σουτ απ’το ύψος της σέντρας στο 69′ που βρήκε στον Κολοβέτσιο. Γενικά κράτησε πολύ τη μπάλα και βοήθησε σημαντικά τον Παναιτωλικό.

Γουίλιαν : Η δεύτερη μεταγραφή του Παναιτωλικού που πέρασε ως αλλαγή στο 78′ στη θέση του Κλέσιο, είχε τρομερό πάθος και ενέργεια σαν να ήταν καιρό μέλος του Παναιτωλικού. Απ’το λίγο που αγωνίστηκε φάνηκε η τρομερή τεχνική του κατάρτιση. Θα βοηθήσει αρκετά τον Παναιτωλικό στη συνέχεια!

Χαντάκιας : Πέρασε ως αλλαγή στο 88′ και δε μπορεί να κριθεί.

Νταλακούρας : Πέρασε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ως αλλαγή κυρίως για να κυλήσει ο χρόνος του παιχνιδιού και φυσικά δε μπορεί να κριθεί. Παρ’όλα αυτά ήταν η πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Ο διαιτητής : Άριστος ο Θανάσης Τζήλος χωρίς λάθη, παρά το γεγονός οτι οι παίκτες του Παναθηναϊκού σε τρείς περιπτώσεις εκβίασαν το πέναλτι. Είχε πολύ καλή θέση σε όλες τις φάσεις, δεν αδίκησε κανέναν και ήταν απ’τις καλύτερες διαιτησίες για φέτος, αναμφισβήτητα!

Άψογος και ο κόσμος του Παναθηναϊκού που στο τέλος χειροκρότησε τους ποδοσφαιριστές παρά το άσχημο αποτέλεσμα για την ομάδα τους. Καταλαβαίνουν την κατάσταση και είναι δίπλα στην ομάδα τους.

Επόμενος αγώνας για τον Παναιτωλικό, εντός έδρας με τον Πλατανιά την Κυριακή στις 17.15 (21η αγωνιστική)
Επόμενος αγώνας για τον Παναθηναϊκό, εκτός έδρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα το Σάββατο στις 19.30 (21η αγωνιστική)

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...