Πανηγυρικός εορτασμός της Παναγιάς στην Ι.Μ.Αμπελακιωτίσσης.(video & photos)

Εκατοντάδες πιστοί συνέρρευσαν και φέτος στο ιστορικό Μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αμπελακιώτισσα της Ορεινής Ναυπακτίας για να γιορτάσουν τον Δεκαπενταύγουστο.

Aνήμερα τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.κ Ιεροθέου μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος.
Ακολούθησε λαμπρή περιφορά της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους χώρους του Μοναστηριού,ενώ να σημειωθεί ότι για μια ακόμη φορά οι προσευχές των πιστών ενώθηκαν προς τον ουρανό προκειμένου να βρεθεί το Άγιο Λείψανο της δεξιάς χειρός του Α.γΠολυκάρπου που κοσμούσε και ευλογούσε όλη την Επαρχία και που για μια ακόμη χρονιά έλειπε από την άδεια και βεβυλωμένη λειψανοθήκη εντός του Ναού.

Το παρόν στις Λατρευτικής εκδηλώσεις έδωσε τόσο ο δήμαρxoς Ναυπακτίας Γ.Μπουλές,όσο και ο πολιτευτής του νομού του ΠΑΣΟΚ Δ.Κωνσταντόπουλος.Επίσης παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Δ.Καρκατσούλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγόπουλος και Δούρος.

Για η σημασία του φωτός στη ζωή των πιστών δια της Θεοτόκου,έκανε λόγο ο Σεβασμιτατος στο κήρυγμά του με αφορμή ολιγόλεπτη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στο χώρο του Μοναστηριού κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

003 004 005 007 008 009 013 014 017 020 021 027 029 032 038 039 040 041

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...