Πανικός στην Κίνα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Πανικός στην Κίνα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Πανικός στην Κίνα από σφοδρές βροχοπτώσεις

Σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες προκαλούν χάος στην Κίνα. Ποταμοί πλημμύρισαν, γέφυρες καταστράφηκαν ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν σε οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο. Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, ενώ σε ολόκληρη τη χώρα εκτυλίσσονται σκηνές χάους. Έντονες είναι οι ανησυχίες και για σήμερα, καθώς οι μετεωρολόγοι έχουν προβλέψει νέες έντονες βροχοπτώσεις, ενώ πλημμύρες και κατολισθήσεις αναμένονται στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, 241 ποτάμια σε 24 επαρχίες έχουν πλημμυρίσει τις τελευταίες ημέρες, με την άμεση οικονομική ζημιά να ανέρχεται στα 25,9 δισ. γιουάν (3,87 δισ. δολάρια).

Αν και οι έντονες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες είναι συνήθη φαινόμενα για την Κίνα, εφέτος ο αριθμός των θυμάτων είναι σχετικά μικρός, τουλάχιστον στην αρχή του καλοκαιριού, με μόνο μία επαρχία να καταγράφει 15 νεκρούς και μία άλλη τρεις νεκρούς.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua (Νέα Κίνα) μετέδωσε χθες ότι πάνω από 10 αυτοκινητόδρομοι στην επαρχία Σιτσουάν είναι πλέον μη προσβάσιμοι λόγω των πλημμυρών ενώ κατέρρευσε μία γέφυρα στο ποταμό Μιν.

Σύμφωνα με το Xinhua, έως την Παρασκευή πάνω από 80.000 κάτοικοι της γειτονικής πόλης Τσονγκίνγκ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις είχαν επίσης ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει ο Κίτρινος Ποταμός, που διασχίζει τη βόρεια Κίνα, μπλοκάροντας ένα τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου στη βορειοδυτική επαρχία Σαανσί.

Στην Γκανσού, επίσης στη βορειοδυτική Κίνα, αναφέρθηκαν 15 νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι ενώ πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες, όπως μετέδωσε το επίσημο δίκτυο China News Service.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/337354-Panikos-sten-Kina-apo-sphodres-brochoptoseis ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...