Παπαγγελόπουλος:Αυστηρότερος και αποτελεσματικότερος έλεγχος «Πόθεν Έσχες»

b2dd321085c89c37ac3516db75f4ee5b-696x464.jpg.pagespeed.ce.JJjQnRaV6I

Στις τροποποιητικές διατάξεις για τις δηλώσεις του Πόθεν Έσχες, έδωσε βάση ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στην ομιλία του στη Βουλή.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε πως με τις τροποποιητικές διατάξεις γίνεται διαφανέστερος, αποτελεσματικότερος και ουσιαστικότερος έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης τονίζοντας ότι ενισχύεται η αρμόδια επιτροπή της Βουλής και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Όπως επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, με τις βελτιωτικές αλλαγές ο έλεγχος πλέον θα είναι γρηγορότερος, αυστηρότερος και πιο αντικειμενικός και τόνισε ότι εντός δύο μηνών θα τρέχει για όλες τις κατηγορίες η υποχρεωτική υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων ηλεκτρονικά.

Ακόμα, ο κ. Παπαγγελόπουλος υπογράμμισε ότι εκτός των πολιτικών προσώπων και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι υπόλοιποι υπόχρεοι θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης στην Επιτροπή για την καταπολέμηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Πρόσθεσε δε, ότι για πρώτη φορά καθιερώνεται η υποχρέωση να αναγράφονται φορολογικές δηλώσεις, οι τραπεζικές θυρίδες, τυχόν μετρητά εκτός τραπεζικών λογαριασμών και οι δανειακές υποχρεώσεις, για τις οποίες όπως είπε, «αποτελούν πολύ επιτυχημένη μορφή ξεπλύματος μαύρου χρήματος».

The post Παπαγγελόπουλος:Αυστηρότερος και αποτελεσματικότερος έλεγχος «Πόθεν Έσχες» appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...