Παπαδημητρίου: Το 2017 έτος ορόσημο για την Ανάπτυξη!

Παπαδημητρίου: Το 2017 έτος ορόσημο για την Ανάπτυξη!

«Οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα έχουν βελτιωθεί δραματικά» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου σε ομιλία που πραγματοποίησε στη Γενική Συνέλευση του Εργοδοτικού Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (BECC) η οποία διοργανώθηκε φέτος από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ)  στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Ο υπουργός, παρουσιάζοντας τη βιομηχανική και επενδυτική πολιτική της Ελλάδας , τόνισε ότι  «το 2017 αποτελεί ορόσημο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», για να προσθέσει ότι «ο λόγος αυτής της δυναμικής αλλαγής στο οικονομικό κλίμα είναι η εμπιστοσύνη στην σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και η αναγνώριση των μοναδικών επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρονται, μετά από μια μακρά περίοδο αποεπένδυσης».

Μιλώντας για την επενδυτική ανάκαμψη της χώρας ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι αυτή «οφείλεται στην επικέντρωση της κυβέρνησης στην νέα Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική, η οποία υιοθετείται σταδιακά ως πυξίδα για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου» το οποίο «βασίζεται στη δημιουργία ενός ευπρόσδεκτου περιβάλλοντος για επενδύσεις και προώθησης των εξαγωγών για μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη με επίκεντρο το υψηλής ειδίκευσης εργατικό δυναμικό της χώρας».

Επιπλέον, ο υπουργός επεσήμανε ότι «κύριο μαγνήτη, για την προώθηση παραγωγικών επενδύσεων, θα πρέπει ν’ αποτελεί ο βιομηχανικός και μεταποιητικός τομέας, που παραμένει ένας από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας», ενώ τόνισε ότι, «λόγω του μικρού μεγέθους των επιχειρήσεων στην ελληνική βιομηχανία, μια βιομηχανική πολιτική πρέπει επίσης να περιλαμβάνει μια προσέγγιση βασισμένη σε σχετικά μικρές αλυσίδες αξίας, οι οποίες θα συμπεριλαμβάνουν επιχειρήσεις και τεχνολογίες από διαφορετικούς τομείς για την αντιμετώπιση των προκλήσεων συγκεκριμένων παγκοσμιοποιημένων αγορών».

Επίσης, τόνισε πως για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι είναι σημαντικό να παρέχονται: «πρώτον, καινοτόμος χρηματοδότηση των ΜμΕ επιχειρήσεων μέσω της Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και δεύτερον, Άμεσες Ξένες επενδύσεις που θα αποκτήσουν κεφάλαιο σε ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες».

Κλείνοντας ο κ. Παπαδημητρίου  ανέφερε πως «οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες που μπορούν να καλύψουν αυτά τα κενά στην ελληνική βιομηχανία, γνωρίζουν ήδη, ότι υπάρχει ένα διαφορετικό οικονομικό περιβάλλον που προσφέρει πολλές επικερδείς ευκαιρίες».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/307179-Papademetrioy-To-2017-etos-orosemo-gia-ten-Anaptyxe ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...