Παπαθανάσης: «Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην Πολιτική Προστασία της χώρας μας»

«Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην Πολιτική Προστασία της χώρας μας» δήλωσε ο τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Θανάσης Παπαθανάσης

«Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει  τα μέγιστα στην Πολιτική Προστασία της χώρας μας» δήλωσε ο τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Θανάσης Παπαθανάσης μετά την ολοκλήρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη.
Η ΚΕΔΕ αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την κατάρτιση του νέου μοντέλου Πολιτικής Προστασίας ενώ είναι επιβεβλημένη η ανάγκη ενός δομημένου θεσμικού πλαισίου για σχεδιασμό σε μακροπρόθεσμο επίπεδο της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό προχωρά στην υλοποίηση μιας ειδικής εκδήλωσης στο πλαίσιο της ΔΕΘ όπου θα προσκληθούν να συμμετέχουν επιστήμονες καθώς και οι πολιτικές ηγεσίες των εμπλεκόμενων υπουργείων.
Το συμπέρασμα της συνεδρίασης ύστερα και από τις τοποθετήσεις τεχνοκρατών είναι η ανάγκη αλλαγής του μοντέλου λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας καθώς και η δημιουργία μηχανισμών διασύνδεσης των φορέων που συμμετέχουν στην επίλυση ενός έκτακτου γεγονότος.Τέλος σημαντική είναι η αξιολόγηση των κινδύνων που υπάρχουν σε κάθε Δήμο μέσα από ένα οργανωμένο θεσμικό πλαίσιο.
« Οι Δήμοι μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα σε ένα νέο σύγχρονο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας γιατί η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» κατέληξε ο κ.Παπαθανάσης.

ΔΤ τ.Δημάρχου Ναυπάκτου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Θανάση Παπαθανάση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...