Παππάς: Έως την άλλη βδομάδα η προκήρυξη από το ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες

Παππάς: Έως την άλλη βδομάδα η προκήρυξη από το ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες

Παππάς

“Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων από τα Paradise Papers και με ελληνικό βραχίονα”

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας την υπόθεση των Paradise Papers στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης», έκανε λόγο για «χιονοστιβάδα αποκαλύψεων» η οποία έχει και ελληνικό βραχίονα.

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι δεν έχουν δοθεί επαρκείς απαντήσεις για το θέμα και χαρακτήρισε την υπόθεση ανοιχτό πολιτικό ζήτημα. «Υπάρχουν κενά στην αφήγηση και θα πρέπει με λεπτομέρεια αυτά τα ζητήματα να απαντηθούν. Όσοι είμαστε στην πολιτική έχουμε αποδεχθεί ότι τα στοιχεία της περιουσίας μας δεν είναι προσωπικά δεδομένα» τόνισε.

Αναφερόμενος στην τροπολογία μείωσης του φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων και απαντώντας στις αιτιάσεις περί «δώρου» στους καναλάρχες, ο υπουργός χαρακτήρισε αβάσιμη την κριτική, καθώς όπως είπε, οι τηλεοπτικοί σταθμοί αναμένεται να υποστούν δύο νέα βάρη, πρώτον το ποσό που θα καταβάλουν για την τηλεοπτική άδεια και δεύτερον το οικονομικό βάρος για τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, «το οποίο ήταν πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης». Επισήμανε ακόμη ότι η μείωση του φόρου δεν θα ισχύει χωρίς την κατοχή τηλεοπτικής άδειας.

Ερωτηθείς για τον χώρο του Τύπου ο κ. Παππάς έκανε λόγο για έναν «δοκιμαζόμενο κλάδο, ο οποίος πηγαίνει σε μία κατάσταση βιωσιμότητας πλέον, με 2.800 εργαζόμενους στα κανάλια, με καθορισμένο πλαίσιο, με ποιοτικό πρόγραμμα, με βιωσιμότητα και απασχόληση». «Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, την πρώτη ευθύνη την έχουν οι πολιτικοί» είπε αναφερόμενος στα προβλήματα του κλάδου των ΜΜΕ, και πρόσθεσε ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσει ένας διάλογος για τη στήριξη του Τύπου, με συγκεκριμένα μέτρα.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η τροπολογία για τον ΕΔΟΕΑΠ, ενώ για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, εκτίμησε ότι έως την άλλη εβδομάδα θα υπάρξει η προκήρυξη από το ΕΣΡ και στη συνέχεια υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες για να προχωρήσει η διαδικασία.

Για τις κινηματογραφικές παραγωγές στη βόρεια Ελλάδα, είπε ότι υπάρχει ένα νέο νομικό πλαίσιο, το οποίο, χωρίς γραφειοκρατία, ενισχύει τον κλάδο της οπτικοακουστικής παραγωγής, προσθέτοντας πως η Θεσσαλονίκη έχει πλεονεκτήματα για την ανάπτυξή του, βοηθούμενη και από το φεστιβάλ κινηματογράφου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/309076-Pappas-Eos-ten-alle-bdomada-e-prokeryxe-apo-to-ESR-gia-tis-teleoptikes-adeies ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...