Παππάς: Ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς και «Τηλεόραση για Όλους»

Παππάς: Ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς και «Τηλεόραση για Όλους»

μπορούν να φέρουν «Το Αύριο, Σήμερα για Όλους»

Mπορούν να φέρουν «Το Αύριο, Σήμερα για Όλους» – «Δίνοντας κίνητρα για επενδύσεις στην οπτικοακουστική βιομηχανία και στηρίζοντας τον Περιφερειακό Τύπο, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετείχε σήμερα στην πρώτη ημέρα του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ηπείρου, συμμετέχοντας σε πάνελ με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση και τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόη Λαμπριανίδη, με θέμα: «Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις, Περιφερειακή Συνοχή και Ψηφιακή Σύγκλιση».

1
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ηπείρου.

Στις κυριότερες παρεμβάσεις του, κατά την ομιλία του, ο Νίκος Παππάς ανέφερε τα εξής:

  • «Πρέπει να πάμε στην επόμενη εποχή με τρόπο συντεταγμένο. Όλοι οι φορείς μαζί».
  • «Επιλέξαμε να επενδύσουμε στον “τομέα των τομέων” και στα δίκτυα νέας γενιάς, κινητοποιώντας ήδη και ιδιωτικές επενδύσεις στον τομέα. Η ανάπτυξη των δικτύων μέσω των δράσεων Rural Broadband και Super Fast Broadband θα αλλάξει την επαφή του πολίτη με το Δημόσιο, θα βελτιώσει τις συναλλαγές μεταξύ των δύο μερών, καθώς και την καθημερινότητα των πολλών. Εκτός των άλλων αναμένεται και μείωση του κόστους για το Δημόσιο και τους πολίτες. Μόνο από την ψηφιακή διακίνηση εγγράφων και την ψηφιακή υπογραφή θα εξοικονομηθούν 400 εκατ. ευρώ κατ’ έτος».
  • «Στόχος μας να φέρουμε “Το Αύριο, Σήμερα για Όλους”. Καλούμαστε, όμως, να προετοιμάσουμε τους πολίτες ώστε να μπουν στη νέα εποχή».
  • «Υπάρχουν εκατοντάδες περιοχές στην Ελλάδα που δεν μπορούν να δουν τηλεόραση. Η στρέβλωση αυτή δημιουργήθηκε γιατί η συγκεκριμένη υποδομή αφέθηκε σε έναν ιδιωτικό φορέα, τη Digea, και  μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας έχουν μείνει χωρίς τηλεόραση».
  • «Το πρόβλημα με τις “λευκές περιοχές” το λύνουμε σύντομα. Έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους, έχουμε την τεχνογνωσία και προχωράμε στην επίλυσή του για όλη την Επικράτεια. Σύντομα οι Δήμαρχοι θα κληθούν να δηλώσουν τις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα».
  • «Η οπτικοακουστική βιομηχανία ήταν πλήρως ανενεργή στη χώρα μας. Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε επενδύσεις στον τομέα, δίνοντας κίνητρα για την ανάπτυξή του, τόσο προς όφελος της οικονομίας όσο και για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών».
  • «Στηρίζουμε τον Περιφερειακό Τύπο με την εφαρμογή της νομοθεσίας για την κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης σε ποσοστό 30% προς τα Μέσα της Περιφέρειας. Στηρίζουμε τις υγιείς επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, συνοψίζοντας, σημείωσε: «Η ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς και η δράση “Τηλεόραση για Όλους” μπορούν να φέρουν “Το Αύριο, Σήμερα για Όλους”. Δίνοντας κίνητρα για επενδύσεις στην οπτικοακουστική βιομηχανία και στηρίζοντας τον Περιφερειακό Τύπο, ενισχύουμε την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας και δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας».

1
Άποψη του ακροατηρίου της Συνεδρία «Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις, Περιφερειακή Συνοχή και Ψηφιακή Σύγκλιση», στην οποία μετείχαν –εκτός από τον Νίκο Παππά- ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης.
1
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ηπείρου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/306798-Pappas-Anaptyxe-diktyon-neas-genias-kai-Teleorase-gia-Oloys-mporoyn-na-pheroyn-To-Ayrio-Semera-gia-Oloys ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...