Παρά το τελεσίγραφο Σαμαρά 4 υπουργοί δεν πήγαν στη Βουλή να απαντήσουν σε ερωτήσεις

Παρά το τελεσίγραφο Σαμαρά 4 υπουργοί δεν πήγαν στη Βουλή να απαντήσουν σε ερωτήσεις
Ενταση επικράτησε στο Κοινοβούλιο έπειτα από τη νέα απουσία τεσσάρων υπουργών, οι οποίοι δεν βρέθηκαν στη Βουλή για να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις.

Ειδικότερα δεν προσήλθαν στη Βουλή οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Υποδομών και Θρησκευμάτων οι οποίοι ήταν προγραμματισμένο να απαντήσουν σε οκτώ ερωτήσεις.

Oι περισσότεροι από τους υπουργούς, πάντως, βρίσκονται εκτός Αθηνών άρα θεωρούνται εν μέρει «δικαιολογημένοι».

Ο Γιάννης Στουρνάρας βρίσκεται στο Eurogroup, ο Αθανάσιος Τσαυτάρης είναι στο Συμβούλιο υπουργών στις Βρυξέλλες, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είναι εδώ και μέρες στην Κεφαλονιά και μόνο ο Κωσνταντίνος Αρβανιτόπουλος βρίσκεται στην Αθήνα και είναι άγνωστο γιατί δεν προσήλθε.

Εντονη αντίδραση Δραγασάκη

«Δυστυχώς η Βουλή συνεδριάζει σήμερα χωρίς κυβέρνηση. Αναρωτιέμαι αν ήταν αναπόφευκτο αυτό να γίνει ή αν θα μπορούσε να γίνει κάποια αναδιάταξη. Να θέσω το ερώτημα. Πού είναι η κυβέρνηση; Τι κάνει; Και γιατί έχουμε αυτή την εικόνα σήμερα;», σχολίασε ο κ. Δραγασάκης.
Κλείνοντας δε τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, τόνισε:
«Ελπίζω αύριο το πρόγραμμα της Βουλής να είναι πιο αξιοπρεπές και αντίστοιχο με το κύρος της».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες οι πρωθυπουργός είχε εμφανιστεί οργισμένος για τις απουσίες των υπουργών και είχε προειδοποιήσει με αυστηρές κυρώσεις.

Τότε στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέφεραν ότι ο κ. Σαμαράς είχε τονίσει πως αυτή ήτνα η τελευταία φορά και πως σε περίπτωση που γίνει ανασχηματισμός οι απόντες θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση για τη συνέχιση της θέσης τους στην κυβέρνηση.

Αναμένεται, πλέον με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση του Μαξίμου, καθώς, ελέω και δημοτικών εκλογών ήδη ακούγονται ψίθυροι για επικείμενο ανασχηματισμό.

Για την ιστορία αυτές είναι οι ερωτήσεις που έπρεπε να συζητηθούν σήμερα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...