Παρέλυσε το Μετρό του Παρισιού: Απομακρύνθηκαν χιλιάδες επιβάτες

Παρέλυσε το Μετρό του Παρισιού: Απομακρύνθηκαν χιλιάδες επιβάτες

Περισσότεροι από 3.000 επιβάτες του Μετρό στο Παρίσι απομακρύνθηκαν από τους συρμούς έπειτα από βλάβη που παρέλυσε επί ώρες την πολυσύχναστη γραμμή 1 που χρησιμοποιούν ιδιαίτερα οι τουρίστες.

Η βλάβη προκάλεσε χάος στη γραμμή 1 του Μετρό, η οποία διασχίζει το Παρίσι, εξυπηρετώντας διάσημα τουριστικά αξιοθέατα της γαλλικής πρωτεύουσας, όπως το Μουσείο του Λούβρου, ο Κήπος του Κεραμεικού και η Λεωφόρος Σανζ Ελιζέ.

Η εκκένωση των συρμών ολοκληρώθηκε δύο και πλέον ώρες από τότε που συνέβη η βλάβη, η οποία οφειλόταν σε τεχνικό πρόβλημα σε συρμό.

Συνολικά 12 συρμοί της γραμμής αυτής του Μετρό χρειάστηκε να ακινητοποιηθούν και να εκκενωθούν. Κάποιες φορές, επιβάτες χρειάστηκε να κατεβούν πάνω στις ράγες στο στενό πέρασμα μεταξύ του συρμού και του τοίχου της σήραγγας, με το φως από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Παρίσι: Να είσαι στο σκοτάδι στην Πόλη του Φωτός

“Μια ώρα μετά την έναρξη της βλάβης, αρχίσαμε να κατεβαίνουμε στις ράγες, ο ένας πίσω από τον άλλο”, περιέγραψε μία νέα επιβάτης.
“Είχαν περάσει 45′, οι πόρτες παρέμεναν κλειστές, ενώ η θερμοκρασία ήταν πάνω από 40 βαθμοί”, λένε άλλοι.
Σύμφωνα με την παρισινή αστυνομία, 3.200 έως 3.800 επιβάτες απομακρύνθηκαν από τους συρμούς του Μετρό. Ο RATP ζήτησε συγνώμη για το “σπάνιο συμβάν και τις επώδυνες συνθήκες αναμονής και εκκένωσης”.

Σε πέντε επιβάτες συνολικά δόθηκαν πρώτες βοήθειες μετά τη δυσφορία που ένιωσαν λόγω της ζέστης, ανάμεσά τους μία έγκυος και ένας ηλικιωμένος επιβάτης που νοσηλεύονται, σύμφωνα με την πυροσβεστική του Παρισιού που κινητοποίησε 40 άνδρες για την επιχείρηση απομάκρυνσης του κόσμου.

Τα δρομολόγια του Μετρό της γαλλικής πρωτεύουσας γίνονται και πάλι κανονικά.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/338740-Parelyse-to-Metro-toy-Parisioy-Apomakrynthekan-chiliades-epibates ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...