Παραδέχθηκαν την ενοχή τους οι 2 Κύπριοι κατηγορούμενοι για βιασμό

Παραδέχθηκαν την ενοχή τους οι 2 Κύπριοι κατηγορούμενοι για βιασμό
Συνολικά έξι κατηγορίες παραδέχθηκε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου που συνεδρίασε σήμερα στη Λάρνακα, ο Νίκος Νικολάου 35 χρόνων από την Ορόκλινη, ενώ ο Κωνσταντίνος Λευκαρίτης 57 χρόνων επιχειρηματίας από τη Λάρνακα, παραδέχθηκε 4 κατηγορίες.
Οι κατηγορίες της σεξουαλικής εκμετάλλευσης είναι οι σοβαρότερες που υπήρχαν στο κατηγορητήριο για τους δύο κατηγορουμένους.
Η διαδικασία της απαγγελίας των κατηγοριών έγινε κεκλεισμένων των θυρών αφού στο κατηγορητήριο είχαν αναφερθεί τα ονόματα των δύο ανήλικων κοριτσιών.
Ο πρώτος κατηγορούμενος δηλαδή ο Νίκος Νικολάου παραδέχθηκε ενοχή σε έξι συνολικά κατηγορίες, δηλαδή τρεις κατηγορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αδικήματα που έγιναν από τον Μάρτιο του 2013 μέχρι τον Απρίλιο του 2014.

Επίσης παραδέχθηκε την κατηγορία για διαφθορά νεαρής γυναίκας μεταξύ 13 – 16 χρόνων, αδίκημα που σημειώθηκε το βράδυ της 27ης Απριλίου 2014, την κατηγορία ότι το βράδυ της 27ης Απριλίου 2014 κατείχε κοκαΐνη και την κατηγορία για προμήθεια κοκαΐνης στην 15χρονη κοπέλα. Σήμερα προστέθηκε ακόμα μια κατηγορία, η 15η στη σειρά, που αφορά μόνο τον Νίκο Νικολάου για σεξουαλική εκμετάλλευση της 14χρονης.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, δηλαδή ο Κωνσταντίνος Λευκαρίτης παραδέχθηκε ενοχή σε τέσσερις σεξουαλικές εκμεταλλεύσεις παιδιού. Συγκεκριμένα παραδέχθηκε δύο αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης των δύο ανηλίκων, δηλαδή της 14χρονης και της 15χρονης που έγιναν στις 27 Απριλίου 2014. Ο Λευκαρίτης παραδέχθηκε επίσης ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά την 14χρονη σε διαφορετικές περιπτώσεις μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου του 2013, όταν η ανήλικη ήταν 13 χρόνων, ενώ παραδέχθηκε ακόμα μία σεξουαλική εκμετάλλευση σε διάφορες περιπτώσεις της ίδιας ανήλικης μεταξύ Σεπτεμβρίου 2013 και Απριλίου 2014, όταν η ανήλικη ήταν 14 χρόνων.

Σημειώνεται ότι η κατηγορία της σεξουαλικής εκμετάλλευσης είναι από τις σοβαρότερες κατηγορίες που υπήρχαν στο κατηγορητήριο και για τους δύο, κατηγορίες τις οποίες τελικά παραδέχθηκαν. Ενόψει τούτου και προς αποφυγή κλήσης των θυμάτων στο Δικαστήριο για να αντεξεταστούν και να βιώσουν εκ νέου τα γεγονότα της υπόθεσης, η Γενική Εισαγγελία διέκοψε τις υπόλοιπες κατηγορίες.
Σε γραπτή του δήλωση ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Αριστείδης αναφέρει ότι «οι δύο κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν τις σοβαρότερες, από απόψεως επαπειλούμενης ποινής, κατηγορίες οι οποίες καλύπτουν το σύνολο της έκνομης συμπεριφοράς τους, ως διαμορφώθηκε από τον Μάρτιο του 2103 μέχρι τον Απρίλιο του 2014. Πρόκειται για το αδίκημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι 20 έτη».

Στη δήλωση προστίθεται ότι «ως εκ τούτου και ενόψει των παραδοχών, διακόπηκαν κάποιες μικρότερης βαρύτητας κατηγορίες, τα γεγονότα των οποίων καλύπτονται επαρκώς από τις κατηγορίες στις οποίες ήδη δηλώθηκε παραδοχή. Είναι δεδομένο ότι οι ποινές που θα επιβάλλονταν στις αποσυρθείσες κατηγορίες, συνολικά εκτιμώμενες, θα συνέτρεχαν και ουσιαστικά θα απορροφούνταν από τις υψηλότερες ποινές που προνοεί ο νόμος για το αδίκημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης».

Η Πολιτεία, συνεχίζει η γραπτή δήλωση του Ανδρέα Αριστείδη «πιστεύει ότι ο συγκεκριμένος χειρισμός της υπόθεσης είναι ο πλέον ενδεδειγμένος, αφενός γιατί όλες οι αξιόποινες πράξεις των κατηγορουμένων θα τύχουν της ανάλογης και δέουσας τιμωρίας και αφετέρου γιατί τα θύματα, τα οποία τη δεδομένη στιγμή βρίσκονται σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση, δεν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την ψυχοφθόρα διαδικασίας της αντεξέτασης και δεν θα βιώσουν εκ νέου τα γεγονότα που πραγματικά τα συνέθλιψαν».

Σημειώνεται ότι ενόψει της παραδοχής της κατηγορίας από τους δύο κατηγορουμένους της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού, που επισύρει ποινή φυλάκισης 20 χρόνων, η κατηγορία για βιασμό, τα γεγονότα της οποίας περιλαμβάνονται στην σεξουαλική εκμετάλλευση, αποσύρθηκε από την Γενική Εισαγγελία.
Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Νικόλαος Σάντης όρισε την ερχόμενη Τετάρτη 11 Ιουνίου, στις 08.30 το πρωί, ως ημέρα κατά την οποία θα ακουστούν τα γεγονότα, από τον Μάρτιο του 2013 όταν δηλαδή ξεκίνησε η σεξουαλική εκμετάλλευση της 14χρονης μέχρι την 28η Απριλίου του 2014 όταν καταγγέλθηκε η υπόθεση στην Αστυνομία.

ΚΥΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...