Παραμένουν στις επάλξεις οι αγρότες της Ξάνθης και της Ροδόπης

Παραμένουν στις επάλξεις οι αγρότες της Ξάνθης και της Ροδόπης

Κατηγορία

christos.papad…
Τρίτη 09/02/2016 – 19:48

agrotes

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αποκλεισμοί των εθνικών οδών από τους αγρότες της σε Ροδόπη και Ξάνθη.

Το μπλόκο των αγροτικών συλλόγων της Ξάνθης παραμένει στη γέφυρα του Νέστου επί της Εγνατίας Οδού, με καθημερινούς αποκλεισμούς από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα.

Στη Ροδόπη οι αγρότες έχουν μετακινηθεί στον κόμβο του Ιάσμου επί της Εγνατίας Οδού, λίγο πριν τα διόδια των Αμαξάδων, στο 20ο χιλιόμετρο Κομοτηνής-Ξάνθης και κλείνουν τον δρόμο από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως και τις 9 το βράδυ.

Στο μεταξύ κλειστό παραμένει επί 24ωρου βάσεως και το τελωνείο της Νυμφαίας, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στο νομό Ροδόπης, αφού οι αγρότες βρίσκονται παρατεταγμένοι με τα τρακτέρ τους στον κόμβο του οικισμού του Τυχερού, δίνοντας όμως τη δυνατότητα στα αυτοκίνητα που θέλουν να περάσουν από τις δύο πλευρές των συνόρων, να απεγκλωβίζονται ανά δίωρο για 15 λεπτά.

Εκπρόσωποι των 11 μπλόκων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παραβρέθηκαν στην πανελλαδική συνάντηση της Νίκαιας όπου αποφασίστηκε η κάθοδος στην Αθήνα για την προσεχή Παρασκευή.

Αν και συμφωνούν με την απόφαση, εκφράζεται προβληματισμός για τη μεγάλη απόσταση που καλούνται να διανύσουν μέχρι την Αθήνα, καθώς και για το μέλλον και τη συνοχή των κινητοποιήσεων τους μετά την εξέλιξη αυτή.

Πάντως, καταβάλλονται προσπάθειες από τους κατά τόπους αγροτικούς συλλόγους ώστε να συγκεντρωθούν ενδιαφερόμενοι αγρότες που θα θελήσουν να μετάσχουν στην κινητοποίηση της Παρασκευής, κατεβαίνοντας με λεωφορεία στην Αθήνα.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...