Παρασκηνιακές συννενοήσεις Τσίπρα-Καμμένου για να στηρίξουν οι ΑΝΕΛ την τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

Παρασκηνιακές συννενοήσεις Τσίπρα-Καμμένου για να στηρίξουν οι ΑΝΕΛ την τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

Καμμένος Τσίπρας

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και μπαράζ συνεννοήσεων προηγήθηκε προκειμένου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να…αναδιπλωθούν, τόσο για το ζήτημα του αυτοπροσδιορισμού ως «Τουρκικής» της Μουσουλμανικής Ένωσης Ξάνθης καθώς και για το νομοσχέδιο που αφορά στην ταυτότητα φύλου.

Μετά την πλήρη στήριξη που παρείχαν κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά στον κυβερνητικό εταίρο για την υπόθεση του Noor1, οι ΑΝΕΛ ήταν κάτι παραπάνω από σαφές ότι θα έπρεπε να βάλουν πλάτη καταπατώντας μία ακόμα από τις κόκκινες γραμμές τους.

Ασφαλείς πληροφορίες μάλιστα, για την αλλαγή στάσης από τους ΑΝΕΛ αναφέρουν πως χθες το απόγευμα υπήρξαν συνεννοήσεις «κορυφής» στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Αλέξη Τσίπρα να συναντά τον Πάνο Καμμένο, ενώ παρόντες ήταν στη συνέχεια και οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και ο υφυπουργός Τέρενς Κουίκ και η σύσκεψη διήρκησε περί τη μία ώρα. Καταλήγοντας στο ότι θα προστεθεί η φράση “τηρουμένων και των διατάξεων του άρθρου 11 του  ΕΣΔΑ (Ευρωπαικού Συμβουλίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου)”, ώστε να αρθούν οι όποιες αμφιβολίες των ΑΝΕΛ περί αμφισβήτησης της ελληνικότητας της Θράκης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/302919-Paraskeniakes-synnenoeseis-Tsipra-Kammenoy-gia-na-sterixoyn-oi-ANEL-ten-tropologia-gia-ten-Toyrkike-Enose-Xanthes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...