Παρόντος του Πρωθυπουργού το τελευταίο αντίο στον Κώστα Βεργόπουλο

Παρόντος του Πρωθυπουργού το τελευταίο αντίο στον Κώστα Βεργόπουλο

Βεργόπουλος

“Ο εκλιπών υπήρξε ένας οργανικός διανοούμενος που πάντα αντιτάχθηκε στην αυθαιρεσία οποιασδήποτε εξουσίας”

Παρόντος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο πνευματικός κόσμος της χώρας αποχαιρέτισε σήμερα στο Α’ Νεκροταφείο τον διανοούμενο και πανεπιστημιακό Κώστα Βεργόπουλο, ο οποίος απεβίωσε στις 9 Νοεμβρίου σε ηλικία 75 ετών.

Την οδύνη της για την απώλεια του Κώστα Βεργόπουλου εξέφρασε στον επικήδειο η Νίνα Κασιμάτη, τονίζοντας, αναφερόμενη στις βαθυστόχαστες συζητήσεις που είχε ο Βεργόπουλος με τους μαθητές του στους οποίους μεταλαμπάδευε τις εμπειρίες του από όλο τον κόσμο, καθώς ταξίδευε συνεχώς, ότι ο εκλιπών υπήρξε ένας οργανικός διανοούμενος που πάντα αντιτάχθηκε στην αυθαιρεσία οποιασδήποτε εξουσίας.

Επαναστάτησε τα επαναστατημένα και δασκάλεψε τα αδασκάλευτα, είπε ο εκ των στενών του φίλων, πανεπιστημιακός Κώστας Ζουράρις, υπογραμμίζοντας «όσοι ακούσουν την φωνή του θα ζήσουν».

Το τελευταίο “αντίο” στον Κ. Βεργόπουλο είπαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος..

Στεφάνια απέστειλαν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς» και «οι άνθρωποι της Ελευθεροτυπίας».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/310226-Parontos-toy-Prothypoyrgoy-to-teleytaio-antio-ston-Kosta-Bergopoylo ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...