Πασκουάλ: «Να μείνουμε αήττητοι στο ΟΑΚΑ»

Πασκουάλ: «Να μείνουμε αήττητοι στο ΟΑΚΑ»

Για την 10η αγωνιστική της EuroLeague, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ουνικάχα (01/12, 21:00, Novasports 1, Live Blog από το Sport24.gr), με τους “πράσινους” να είναι το φαβορί, αλλά τον Τσάβι Πασκουάλ να περιμένει δύσκολο ματς. Ο head coach του “τριφυλλιού” παραχώρησε συνέντευξη στη La Opinión και αναφέρθηκε στη ζωή του στην Ελλάδα, στους στόχους της ομάδας του, αλλά και στη δύναμη του ΟΑΚΑ. Πότε θα επιστρέψει στην Ισπανία;

Πώς είναι η ζωή στην Αθήνα;

“Πολύ καλά. Είμαι περισσότερο από ένα χρόνο στην πόλη πλέον κι έχει μάθε τα πάντα. Την ομάδα, την πόλη, τον τρόπο ζωής”.

Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Μπαρτσελόνα;

“Όχι μεγάλες. Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η Μπαρτσελόνα είναι σωματεία που θέλουν πάντα να είναι ανταγωνιστικά, που θέλουν να κερδίσουν τίτλους, επομένως στο πλαίσιο αυτό δεν υπάρχουν διαφορές”.

Ποιος είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2017/18;

“Ο Παναθηναϊκός είναι ιστορικός σύλλογος, με έξι EuroLeague, που θέλει να “σηκωθεί” και να επιστρέψει στο Final 4. Αλλά αυτή την περίοδο γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε την οικονομική δύναμη άλλων ομάδων, οι οποίες έχουν δύο και τρεις φορές μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς. Αλλά υπάρχει μεγάλο πάθος και μεγάλη θέληση κι έχουμε τη νοοτροπία να συνεχίσουμε θετικά”.

Τι περιμένετε από το ματς με την Ουνικάχα;

“Θα είναι δύσκολο ματς. Παίζουμε με ομάδα που ναι μεν τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχει καλά αποτελέσματα, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως παίζει αρκετά καλά, με μεγάλη ένταση στην άμυνα, ικανότητα στο ανοιχτό γήπεδο και αρκετούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Παίζουν καλά εκτός έδρας, όπως είδαμε στο ματς με την Εφές. Έχουν ξανά τον Νέντοβιτς, που είναι εξαιρετικά σημαντικός παίκτης για την Ουνικάχα. Πιστεύω πως θα είναι αρκετά δύσκολο ματς για εμάς”.

Είναι η Ουνικάχα ένας από τους άμεσους αντιπάλους για την είσοδο στην 8άδα;

“Βλέπω την ομάδα ως μία ανταγωνιστική ομάδα, όπως κάθε αντίπαλο, με τον οποίο θα παλέψουμε για τα πάντα, θα δώσουμε “μάχη” κάθε μέρα, θα προσπαθήσουμε σκληρά για τη νίκη και στο τέλος της χρονιάς θα δούμε τι έχουμε πετύχει. Τα πάντα είναι ανοιχτά. Αν δει κανείς προσεχτικά, οι διαφορές ανάμεσα στις πρώτες ομάδες και σε αυτές που βρίσκονται χαμηλά δεν είναι μεγάλες μετά τις πρώτες 9 αγωνιστικές. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές κι αυτό που βλέπω εγώ είναι πως ο καθένας μπορεί να νικήσει παντού. Όλα έχουν να κάνουν με την κατάσταση που θα βρεθείς τη στιγμή που θα αντιμετωπίσεις την εκάστοτε ομάδα ή με τους τραυματισμούς”.

Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ είναι πάντα εντυπωσιακή από τους φίλους του Παναθηναϊκού…

“Όλες οι ομάδες της EuroLeague έχουν ωραία ατμόσφαιρα όταν αγωνίζονται στο γήπεδο τους, αλλά σε εμάς συμβαίνει κάτι μοναδικό. Η ομάδα είναι κοντά στους φίλους της κι εκείνοι με τη σειρά τους μας δίνουν τεράστια βοήθεια και ώθηση. Θα δούμε σε αυτό το ματς πόσοι θα έρθουν, αλλά όσο και να έρθουν, είναι δεδομένο ότι θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ! Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε αήττητοι εντός έδρας. Τώρα νομίζω είμαστε η μοναδική ομάδα που το έχει καταφέρει”.

Ποια είναι η άποψη σας για τα “παράθυρα” της FIBA;

“Έγινε τεράστια κουβέντα σε όλη την Ευρώπη σχετικά με αυτό το θέμα. Προσωπικά, αποφάσισα πριν από 1,5 μήνα να μην μιλήσω άλλο για το ζήτημα. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο από αυτό που έχω ήδη αναφέρει. Ότι δηλαδή εκείνοι που είναι οι πρωταγωνιστές και καλούνται να βρουν λύσεις, δεν δίνουν προσοχή σε εμάς…”

Υπάρχει στα πλάνα σας η επιστροφή στην Ισπανία;

“Δεν είμαι άνθρωπος που σκέφτεται πολλά για το μέλλον. Ζω το παρόν. Είμαι στην Αθήνα τώρα, είμαι χαρούμενος στον Παναθηναϊκό κι ελπίζω να συνεχίσω στον ίδιο δρόμο με την περσινή επιτυχία. Πάντως, είναι σίγουρα λογικό κάποια στιγμή να επιστρέψω”.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/311800-Paskoyal-Na-meinoyme-aettetoi-sto-OAKA ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...