Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Παρέλαβε αποκατεστημένους κώδικες της Βιβλιοθήκης (Φωτό)

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Παρέλαβε αποκατεστημένους κώδικες της Βιβλιοθήκης (Φωτό)
Συντηρημένους και ψηφιοποιημένους χειρόγραφους κώδικες της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης παρέλαβε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ από συντηρητές του Κέντρου Χειρογράφων της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.
Κατά την παρουσίαση των συντηρημένων κωδίκων -η εκδήλωση πραγματοπποιήθηκε χθες στην Πατριαρχική Εδρα- ο Μακαριώτατος ενημερώθηκε διεξοδικώς για τις τεχνικές και τη διαδικασία αποκαταστάσεως της φθοράς του χρόνου και αποδόσεως των πολυτίμων χειρογράφων στον μελετητή σε μορφή κατά το δυνατόν εγγύτερη στην αρχική τους κατάσταση.

Από τους κώδικες ξεχωρίζουν περγαμηνός κώδικας του 12ου αιώνα από την Ι. Μονή Σταυρονικήτα που περιέχει Βίο του Αγ. Ιωάννη του Χρυσοστόμου, περγαμηνός κώδικας του 16ου αιώνα που περιέχει Ερμηνεία 75 εκ. των Ψαλμών του Δαυίδ διά χειρός Μαξίμου του Πελοποννησίου και πίνακα περιεχομένων διά χειρός Ιωαννικίου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας και περγαμηνός κώδικας του 16ου αιώνα που περιέχει Ερμηνεία Γενέσεως και Εξόδου διά χειρός Προκοπίου Γάζης και πίνακα περιεχομένων διά χειρός Ιωαννικίου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ξεχωρίζει χάρτινος κώδικας του 1575, ποικίλου φιλολογικού περιεχομένου, ως και χάρτινος κώδικας του 1690 περιέχων Ευαγγελικές Διδαχές διά χειρός ιερομονάχων Αναστασίου και Αθανασίου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...