Παυλόπουλος:Να βλαστήσει ο σπόρος της ελπίδας για τις παιδικές ζωές

αρχείο λήψης (1)O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή αδελφοποίησης των συλλόγων «Ελπίδα» Κύπρου και Ελλάδας, για τα παιδιά με καρκίνο:

«Έχουν περάσει 26 χρόνια από το 1990, χρονολογία ίδρυσης δύο ομώνυμων οργανώσεων που έχουν αφοσιωθεί σταθερά στην θεραπεία και ανακούφιση παιδιών με νεοπλαστικές και άλλες δυσίατες ή και ανίατες ασθένειες: Του Ελληνικού Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», αφενός, και του Κυπριακού Φιλανθρωπικού Ιδρύματος για Παιδιά με Καρκίνο και Λευχαιμία «ΕΛΠΙΔΑ», αφετέρου.

Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» ιδρύθηκε στην Ελλάδα από μια ομάδα ευαισθητοποιημένων γυναικών, μ’ εμπνευστή, ψυχή και πρωτοπόρο την κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ως αποτέλεσμα της αγάπης τους για τα παιδιά και της διαπίστωσης ότι η Ελλάδα υπολειπόταν, δυστυχώς, ως προς την ύπαρξη μέσων για την θεραπεία των παιδιών που βρίσκονται στη δεινή ανάγκη μεταμόσχευσης μυελού των οστών.

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα για Παιδιά με Καρκίνο και Λευχαιμία «ΕΛΠΙΔΑ» στην Κύπρο ιδρύθηκε από γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, άλλους επιστήμονες αλλά και γονείς, στο Νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ» στην Λευκωσία, στηρίζοντας ομοίως το όραμά του σε θεμελιώδεις αξίες και, πρωτίστως, στο θεμελιώδες δικαίωμα κάθε παιδιού που νοσεί από καρκίνο ή λευχαιμία στην βέλτιστη δυνατή ιατρική και ψυχοκοινωνική περίθαλψη, με στόχο την ελαχιστοποίηση της απώλειας παιδικών ζωών.

Σήμερα, σε μια τελετή κορυφαίου συμβολισμού ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, οι δύο Οργανώσεις, οι οποίες μοιράζονται κοινά οράματα, μεθόδους και στόχους, αλλά και τους άρρηκτους δεσμούς των δύο Χωρών μας, αδελφοποιούνται.

Έτσι θα διασφαλισθεί ακόμη περισσότερο ότι το έργο τους –έργο αγάπης, αλτρουισμού και κοινωνικής στράτευσης- θα συνεχίζεται και στο μέλλον, με την παράλληλη ενεργό συμπαράσταση ολόκληρης της Ελληνικής και Κυπριακής κοινωνίας στο πλευρό των δύο «ΕΛΠΙΔΩΝ».

Έτσι ώστε ο σπόρος της ελπίδας για τις παιδικές ζωές να βλαστήσει, κυρίως αυτή την κρίσιμη περίοδο για την κοινωνική συνοχή, και να θρέψει το πολύτιμο άνθος της σιγουριάς και της προοπτικής για τις επόμενες γενιές, απλώνοντας ταυτοχρόνως το παράδειγμά του πολύ πέρα από τα σύνορα του εν γένει Ελληνισμού.

The post Παυλόπουλος:Να βλαστήσει ο σπόρος της ελπίδας για τις παιδικές ζωές appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...