Παυλόπουλος: Η υπεράσπιση της Γυναίκας χρέος του καθενός

Παυλόπουλος: Η υπεράσπιση της Γυναίκας χρέος του καθενός

«Η υπεράσπιση της Γυναίκας, ως πλήρως ισότιμου μέλους κάθε κοινωνικού συνόλου, συνιστά χρέος καθενός, το οποίο μάλιστα δεν γνωρίζει σύνορα» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Όπως τονίζει ο κ. Παυλόπουλος, μέσα στην γενικευμένη, πολύπλευρη, κρίση που έχει πάρει πια παγκόσμιες διαστάσεις, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων βεβαίως αλλά κατά κύριο λόγο, ότι:

«Πρώτον, οφείλουμε να υψώσουμε τείχος προστασίας της Γυναίκας, κατ’ εξοχήν στις χώρες όπου καταπιέζεται βάναυσα, έχοντας επίγνωση ότι η καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσβολή της αξίας και της προσωπικότητας της Γυναίκας είναι, κατ’ ουσίαν, προσβολή της αξίας και της προσωπικότητας του Ανθρώπου εν γένει. ‘Αρα, προσβολή της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού μας.

Και, δεύτερον, -και αυτό δεν αφορά μόνο τις χώρες όπου η Γυναίκα καταπιέζεται, αλλά κάθε χώρα σ’ όλον τον Πλανήτη- οφείλουμε, για λόγους που αφορούν και την πρόοδο οιουδήποτε κοινωνικού συνόλου, να διασφαλίζουμε στη Γυναίκα τους όρους ισότητας ευκαιριών και ισότητας στην αφετηρία, προκειμένου ν’ αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά της και να συμμετέχει ισοτίμως, σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες, στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή κάθε χώρας».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/324356-Paylopoylos-E-yperaspise-tes-Gynaikas-chreos-toy-kathenos ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...