Παυλόπουλος: Χρέος μας να μην λησμονούμε τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»                             

«Αποτελεί εθνικό χρέος το να μην λησμονούμε τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας».

Τα παραπάνω τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην αντιφώνηση του, κατά την τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο δημότη του δήμου Θερμαϊκού, στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

«Ως Έλληνες αλλά και ως μέλη της Διεθνούς Κοινότητας και ως ισότιμοι εταίροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οφείλουμε να μην λησμονούμε την θυσία των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, επιτελώντας έτσι εθνικό χρέος το οποίο πηγάζει και από τις ομόφωνες αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων του 1994 και του 1998 αντιστοίχως», ανέφερε ακόμα ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Αυτό δεν γίνεται για λόγους εκδίκησης, αλλά γιατί μόνο η άσβεστη μνήμη και αυτών των Γενοκτονιών μπορεί να γίνει οδηγός μέσα στη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα της τρομοκρατίας», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε πως «η Ελλάδα στηρίζει ανεπιφύλακτα τη συνταγματική νομιμότητα στην Τουρκία και είναι «γέφυρα» ειρήνης και φιλίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μετά τη προσφώνηση του δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη, ο Προκόπης Παυλόπουλος ευχαρίστησε για την τιμή που του γίνεται, λέγοντας ότι δεν αφορά το πρόσωπο του, αλλά τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...