Πεντάγωνο: Η Αμερική δεν έχει με τι να αντικαταστήσει τους κινητήρες των πυραύλων της ρωσικής κατασκευής

Πεντάγωνο: Η Αμερική δεν έχει με τι να αντικαταστήσει τους κινητήρες των πυραύλων της ρωσικής κατασκευής
Ο αναπληρωτής του επικεφαλής του Πενταγώνου Φρανκ Κένταλ παραδέχτηκε ότι οι ΗΠΑ προς το παρόν δεν έχουν με τι να αντικαταστήσουν τον κινητήρα των πυραύλων της ρωσικής κατασκευής οι οποίοι χρησιμοποιούνται για εκτόξευση των αμερικανικών δορυφόρων στρατιωτικής σημασίας, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.
“Δεν έχουμε μια εφαρμόσιμη λύση του προβλήματος αυτού. Προς το παρόν δεν έχουμε αποφασίσει κάτι “, δήλωσε ο Φρανκ Κένταλ μετά την ομιλία του στην Επιτροπή της Γερουσίας.Νωρίτερα ο Υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ έδωσε την διαταγή στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ να αναθεωρήσει τις αρχές της συνεργασίας με τη Ρωσία στον πολεμικό και τεχνικό τομέα και να μειώσει την εξάρτηση της Αμερικής από τους ρωσικούς κινητήρες. Ειδικότερα, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τους ρωσικούς κινητήρες RD-180 για τους πυραύλους Atlas.

Ως προτάσεις για επίλυση του προβλήματος η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ εξετάζει την κατασκευή των τύπων του κινητήρα στο έδαφός της ή να χρησιμοποιεί μόνο τους πυραύλους Delta οι οποίοι έχουν εντελώς άλλο κινητήρα. Εκτός από αυτό το Πεντάγωνο σχεδιάζει να πιστοποιήσει πολύ γρήγορα νέες εταιρίες η οποίες θα μπορέσουν να κάνουν εκτοξεύσεις δορυφόρων με άλλους κινητήρες, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Όμως παρόλα αυτά θα είναι προβληματικό να μειωθεί η ζημιά από την απόρριψη των ρωσικών κινητήρων: το αμερικανικό στρατιωτικό όργανο τώρα δεν έχει αρκετούς χρονικούς και τεχνολογικούς πόρους γα κατασκευή των κινητήρων στις ΗΠΑ. Εξάλλου οι δυναμικότητες για κατασκευή των πυραύλων Delta είναι περιορισμένες, δηλώνει το πρακτορείο Bloomberg με αναφορά στο Φρανκ Κένταλ.

Δύο μέρες πριν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν που επιβλέπει τα θέματα ανάπτυξης του διαστημικού τομέα, πρότεινε στις ΗΠΑ να στέλνουν τους αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς (σήμερα οι πτήσεις πραγματοποιούνται με ρωσικά διαστημόπλοια). «Αφού αναλύσαμε τις κυρώσεις κατά του διαστημικού μας τομέα, προτείνω στις ΗΠΑ να στέλνουν τους αστροναύτες τους στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με χρήση του σουμιέ», είπε.

ΡΩΣΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...