Πενταετής φυλάκιση σε Βρετανίδα που ανήρτησε φωτογραφίες τζιχαντιστών στο Facebook

Πενταετής φυλάκιση σε Βρετανίδα που ανήρτησε φωτογραφίες τζιχαντιστών στο Facebook
Σε πενταετή φυλάκιση καταδικάστηκε μία Βρετανίδα μητέρα έξι παιδιών επειδή ανήρτησε φωτογραφίες τζιχαντιστών στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.
Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, η Ρούνα Καν από το Λούτον, κατηγορήθηκε για προώθηση της τρομοκρατίας, ενώ η ίδια παραδέχθηκε πως μέσω του προφίλ της υποστήριζε το Ισλαμικό Κράτος.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 η Καν είχε αναρτήσει ένα κομμάτι με τίτλο «Μεγαλώνοντας παιδιά μουτζαχεντίν», το οποίο αποτελούσε οδηγό για εκπαίδευση επίδοξων τρομοκρατών.
Την ίδια ώρα, σε διαδικτυακό φόρουμ είχε αναρτήσει κείμενο, στο οποίο έγραφε πως εύχεται ο γιος της να γίνει τζιχαντιστής.

«Φαντάζομαι να του κλείνω το μπουφάν στο όνομα του Αλλάχ. Να του δένω το μαντήλι γύρω από το κεφάλι και να του δίνω το τουφέκι του και να τον στέλνω να παίξει παιχνίδια μεγάλων αγοριών», είχε γράψει η μητέρα.

Μάλιστα, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Τwitter είχε «ανεβάσει» φωτογραφίες των γιων της που κρατούσαν όπλα και σπαθιά.

Ωστόσο, η ίδια υποστήριξε πως δε σκοπεύει να πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας σε κάποιο εμπορικό κέντρο όπου θα βρίσκονται αθώα παιδιά.

«Όταν μίλησα για επιθέσεις αυτοκτονίας το έκανα γιατί πρόκειται για μία τρομακτική πολεμική τακτική που χρησιμοποιείται μόνο στο μέτωπο», πρόσθεσε η Καν.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...