Περί ψευτών

Περί ψευτών

Επειδή ο εκτραχηλισμός της γλώσσας των αντιπολιτευόμενων την κυβέρνηση, από το παλιό πολιτικό σύστημα, έχει ξεπεράσει τα όρια (έφτασε στο σημείο κάποιος σχολιογράφος, να αποκαλέσει «κάθαρμα» τον πρωθυπουργό, επικαλούμενος ποίημα του Μανόλη Αναγνωστάκη!) με τη λέξη «ψεύτης» να αποτελεί τον απαραίτητο επιθετικό προσδιορισμό για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, ας δούμε απ` την άλλη πλευρά, την αξιοπιστία ή και φιλαλήθεια των επιχειρημάτων.

 Δε θα σταθούμε, σήμερα, σε αυτή καθαυτή τη συμφωνία, σε σχέση και με όσα υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός. Θα σταθούμε σε μια «παράπλευρη» αναφορά-υπενθύμιση, που έγινε από ορισμένους, σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και την επαναφορά της επιχειρηματολογίας, περί της υποτιθέμενης «αντισυνταγματικότητας» (μπηχτή και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…..). Σχολιογράφος, μάλιστα, που ξεχωρίζει για την αμετροέπεια του, έκανε λόγο για «κατάδηλη αντισυνταγματικότητα», που πιστοποιήθηκε, μάλιστα, από το σύνολο των Συνταγματολόγων! Σοβαρά; Δε μας λέτε, έστω έναν; Διότι, εμείς, για παράδειγμα, έχουμε υπόψη την τοποθέτηση ενός εκ των σφοδρότερων επικριτών, του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίκου Αλιβιζάτου, που, στην έξαρση της κριτικής του, υποστηρίζει ότι η όλη διαδικασία κινείται στα όρια της Συνταγματικής πρόνοιας. Η διαφορά με την «κατάδηλη αντισυνταγματικότητα» είναι προφανής. Η κριτική, άλλωστε, του κου. Αλιβιζάτου, εστιάζεται στους όρους διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, που κατά τη γνώμη του, δεν εξασφάλιζε ισότιμη έκφραση των δυο απόψεων. Ετερος καθηγητής, ο Σταύρος Τσακυράκης, στέλεχος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, αποδεχόταν την  άποψη ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος, αφορούσε «εθνικής σημασίας πολιτικό ζήτημα», σύμφωνα με όσα προβλέπει το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος, αποκρούοντας την άποψη ότι επρόκειτο για αμιγώς δημοσιονομικό ζήτημα, για το οποίο δεν επιτρέπεται η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Παρόμοια άποψη εξέφρασε και ο καθηγητής Ανδρέας Δημητρόπουλος, κάνοντας λόγο για ένα πολιτικό ζήτημα, που αφορούσε τη ζωή των πολιτών.

 Αλλά, πέραν των απόψεων των ειδικών: Πως είναι δυνατόν, σ` ένα «κατάδηλα αντισυνταγματικό» δημοψήφισμα, να συμμετέχουν ενεργά, το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να κάνουν καμπάνια και δηλώσεις υπέρ του ΝΑΙ, όλοι οι σημαίνοντες πολιτικοί του αντιπολιτευόμενου χώρου, συμπεριλαμβανομένου και του  Κώστα Καραμανλή; Αλλά και πως είναι δυνατόν, ένα «κατάδηλα αντισυνταγματικό» δημοψήφισμα, να παράγει άμεσα πολιτικά  αποτελέσματα, όπως η παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά, από την ηγεσία της ΝΔ; Μήπως,  μερικοί θα πρέπει να κοιταχθούν πρώτα στον καθρέφτη τους;

ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/335783-Peri-pseyton ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...