Περιπλέκεται το θέμα με τους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ!

Περιπλέκεται το θέμα με τους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ!

Ο εισαγγελέας Εφετών Ανδρέας Καραφλός προτείνει την εκ νέου παραπομπή σε δίκη για τα έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με την υπόθεση «μη επωφελούς αξιοποίησης» 28 ακινήτων του Δημοσίου. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα πρέπει να δικαστούν για κακουργηματική απιστία.

Αν και η τελική απόφαση ανήκει στο Συμβούλιο Εφετών, οι θεσμοί έχουν εκφράσει πολλάκις την απογοήτευσή τους για τον χειρισμό της υπόθεσης. Το θέμα έχει αναφερθεί σε αρκετά Euroworking Group (ΕWG) και Εurogroup με τους δανειστές να δυσανασχετούν και να ζητούν στην κυβέρνηση να κλείσει το ζήτημα, το ταχύτερο, αν και αναγνωρίζουν ότι είναι θέμα Δικαιοσύνης.

Οι Βρυξέλλες έχουν εκφράσει την ενόχλησή τους, καθώς συντηρείται η πίεση από τις τρεις χώρες καταγωγής των ξένων εμπειρογνωμόνων, Ιταλία, Ισπανία και Σλοβακία.

Αν και πριν μερικούς μήνες είχε εκδοθεί βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο αποφάνθηκε ότι οι έξι κατηγορούμενοι του Ταμείου πρέπει να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στη συνέχεια ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Η δικογραφία είχε επιστρέψει στην Εισαγγελία Εφετών, εξέλιξη που αναγνωρίστηκε ως θετική εξέλιξη, αλλά τώρα ο κ. Καραφλός πρότεινε και πάλι την παραπομπή σε δίκη.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/313631-Peripleketai-to-thema-me-toys-empeirognomones-toy-TAIPED ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...