Περιποιηθείτε τα άκρα σας

Περιποιηθείτε τα άκρα σας
Απαλή επιδερµίδα
Η φροντίδα της επιδερµίδας των χεριών πρέπει να γίνεται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Αναλογιστείτε µόνο ότι κάθε φορά που τα πλένετεε τα φυσικά της λιπίδια αποµακρύνονται και η επιδερµίδα χρειάζεται µέχρι και 3 ώρες για να δηµιουργήσει ξανά το φυσικό προστατευτικό της στρώµα.

Μην αφήνετε λοιπόν τα χέρια σας στην τύχη τους αφήνοντάς τα να αφυδατωθούν, καθώς η έλλειψη υγρασίας είναι η αιτία δηµιουργίας λεπτών γραµµών.

∆ώστε λοιπόν βάση στην καθηµερινή τους ενυδάτωση χρησιµοποιώντας ένα ειδικό προϊόν. Ειδικά το χειµώνα, επειδή το κρύο είναι ένας ιδιαίτερα επιβαρυντικός παράγοντας, πρέπει να προφυλάσσετε τα χέρια σας και µε γάντια. Προσέξτε όµως να µην είναι σφιχτά για να διευκολύνεται η κυκλοφορία του αίµατος και να µην επηρεάζεται η σωστή λειτουργία της επιδερµίδας.

Απολέπιση

Πολλές γυναίκες µε ξηρά και ερεθισµένα χέρια αποφεύγουν την απολέπιση για να µην τα ερεθίσουν περισσότερο. Παρ’ όλα αυτά στην αγορά υπάρχουν απολεπιστικά προϊόντα µε λεπτόρρευστη υφή και µικρούς κόκκους που αποµακρύνουν τα νεκρά κύτταρα χωρίς να δηµιουργούν πρόβληµα. Αυτή η διαδικασία συµβάλλει στην ανανέωση και ανάπλαση των κυττάρων. Αµέσως µετά εφαρµόστε την κρέµα σας ή µια µάσκα χεριών ώστε η διαδικασία ανάπλασης να ξεκινήσει το συντοµότερο δυνατό.

Extra tips

• Αν έχετε κηλίδες, χρησιµοποιήστε ένα ειδικό προϊόν που θα βρείτε εύκολα στην αγορά.
• Αν η ξηρότητα επιµένει, χρησιµοποιήστε την πάντα αποτελεσµατική βαζελίνη. Μια λεπτή στρώση για µερικά λεπτά θα επαναφέρει την υγρασία της επιδερµίδας και τα χέρια σας θα αλλάξουν όψη.

Νύχια

Η λαµπερή ενυδατωµένη επιδερµίδα των χεριών πρέπει να συνοδεύεται και από καλοσχηµατισµένα νύχια. Το τετραγωνισµένο σχήµα κολακεύει τα περισσότερα, είτε είναι µακριά είτε είναι κοντά.

Πιο καλαίσθητα πάντως γενικά είναι τα πιο κοντά νύχια, γι’ αυτό µην υπερβάλλετε αφήνοντας µήκος. Αποφύγετε τη χρήση νυχοκόπτη και προτιµήστε µια χάρτινη λίµα η οποία είναι ιδανική για να τελειοποιήσετε το σχήµα τους. Στη συνέχεια βουτήξτε τα χέρια σας σε µπολάκια µε χλιαρό νερό για 10 λεπτά ώστε να µαλακώσουν τα πετσάκια και τα υπολείµµατα από το λιµάρισµα.

Σκουπίστε και σπρώξτε όσα πετσάκια περισσεύουν προς τα µέσα µε τα ειδικά ξυλάκια. Αποφύγετε να κόβετε τα πετσάκια µόνες σας διότι το πιο πιθανό είναι να τραυµατιστείτε ή να τα κόψετε τόσο βαθιά που να µοιάζουν σαν φαγωµένα.

Βάψτε τα

Αφού τελειώσετε µε τη βασική διαδικασία του µανικιούρ, προχωρήστε στη διαδικασία του βαψίµατος. Πριν περάσετε το βερνίκι σας µην ξεχνάτε ποτέ τη βάση, η οποία αποτρέπει το κιτρίνισµα των νυχιών. Αφήστε για λίγο να στεγνώσει και στη συνέχεια περάστε το βερνίκι δύο χέρια (για µεγαλύτερη διάρκεια) και στο τέλος το top coat.

Γαλλικό τρικ

Θέλετε άψογο γαλλικό µανικιούρ χωρίς να επισκεφτείτε επαγγελµατία; Το µυστικό κρύβεται στο σελοτέιπ! Περάστε τα νύχια σας µε βάση και, αφού στεγνώσει πολύ καλά, κολλήστε µικρά κοµµάτια σελοτέιπ παράλληλα, ακριβώς κάτω από το λευκό κοµµάτι του νυχιού.

Στη συνέχεια κάντε τη λευκή γραµµή του γαλλικού χωρίς να αγχώνεστε για το αν θα είναι ευθεία ή χοντρή, αφού ξεκολλώντας τα σελοτέιπ η γραµµή θα είναι όσο φαρδιά επιθυµείτε. Πριν τα ξεκολλήσετε όµως περιµένετε µισή ώρα µε 40 λεπτά. Αφού έχετε σιγουρευτεί ότι στέγνωσε η λευκή γραµµή, περάστε το λευκό, ροζ ή µπεζ βερνίκι της αρεσκείας σας. Περάστε και το top coat και είστε έτοιµες.

Αν τα νύχια σας σπάνε ή ξεφλουδίζουν, χρησιµοποιήστε ένα λάδι ή ειδικό βερνίκι το οποίο είναι πλούσιο σε βιταµίνες και θρέφει την επιφάνειά τους. Χρησιµοποιήστε το για 3 εβδοµάδες ανά 4 µήνες.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...