Περισσότερες μεταρρυθμίσεις θέλει το ΔΝΤ!

Τετάρτη 25/05/2016 – 23:03ΟΙ «ΚΡΥΦΕΣ» ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ, ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ «ΠΑΓΟ» ΣΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΜΣΕΝ
Δεν είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος, χωρίς περισσότερες μεταρρυθμίσεις, δήλωσε στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου(ΔΝΤ), στην Ουάσινγκτον. 
Παρά τις υποχωρήσεις Τόμσεν στο Eurogroup, στην έδρα του Ταμείου, δεν συμφωνούν όλοι, ότι οι διαβεβαιώσεις της Ευρώπης είναι αρκετές και μάλιστα κόντρα στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες, τόνισε πως, υπάρχει δρόμος ακόμα να διανυθεί πριν γίνει το χρέος βιώσιμο και αν δεν εφαρμοστεί το πρόγραμμα δεν θα υπάρξει ελάφρυνση του.
«Δεν βρισκόμαστε ακόμη σε μια κατάσταση, όπου το ΔΝΤ να μπορεί να πει είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε», δήλωσε για να προσθέσει, «πιστεύω ότι μπορούμε να φθάσουμε εκεί ως το τέλος της χρονιάς». Ο ίδιος αξιωματούχος, που βρίσκεται ψηλά στην ιεραρχία του Ταμείου, έβαλε «πάγο» στις υποσχέσεις Τόμσεν επισημαίνοντας πως το ΔΝΤ, δεν θα λάβει μέρος στο πρόγραμμα, ώσπου να λάβει περισσότερες εγγυήσεις για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, είπε πως, «η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση που έχει ανάγκη μια εκταμίευση και είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να κάνουμε παραχωρήσεις. Αλλά δεν έχουμε υποχωρήσει στο ότι χρειαζόμαστε επιπρόσθετες εγγυήσεις για την ελάφρυνση του χρέους της».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...