Περιόρισε τις απώλειες το Χρηματιστήριο – Στο -3,91% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

Περιόρισε τις απώλειες το Χρηματιστήριο - Στο -3,91% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης
Η «τραμπάλα» της αγοράς από το κράχ με πτώση -11,30% στο -3,91% μετά την προκήρυξη εκλογών καθώς δεν εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε κέρδη στους τολμηρούς, αλλά αποτυπώνει μελλοντικές εικόνες καθώς η πορέια προς τις εκλογές- και μετά από αυτές- θα είναι γεμάτη μεταβλητότητα.

Η ελληνική αγορά απέδειξε για μια ακόμη φορά πως είναι η μεγαλύτερη κερδοσκοπική αγορά της Ευρώπης καθώς απο την πτώση του -6% πέρασε σε «βουτιά» -11% για να κλείσει αργότερα στις 819,81 μονάδες με πτώση -3,91%.

Το «μάζεμα» των απωλειών, μετά την προκήρυξη εκλογών δεν μπορεί να μας πει τίποτε για την αγορά καθώς με τα μισά λεφτά του τζίρου έπεσε και με τα μισά λεφτά ανέκαμψε.

Εντυπωσιακό γύρισμα για την Eurobank, η μετοχή της οποίας απο την βουτιά του -21-22% έφθασε να κλείνει με πτώση -,7,73%. Με πτώση 5,79% ο ΟΠΑΠ στα 8,95 ευρώ και πτώση 2,53% για τον ΟΤΕ στα 9,26 ευρώ. Οριακή πτώση 0,22% για την Alpha Bank στα 0,459 ευρώ. Με κέρδη 1,96% στα 0,989. Οι συνολικές συναλλαγές στα 128 εκατ. ευρώ.

Πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διεύρυναν τις απώλειές τους μετά τη σημερινή άκαρπη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 σημείωνε πτώση 0,5%, εν μέσω υποχώρησης του δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά 11%. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας υποχωρούσαν πάνω από 1,6% και ο γερμανικός δείκτης DAX κατέγραφε απώλειες 1,2%.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...