Περού: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ                           

Περισότεροι από εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ ακόμη 52 έχουν τραυματιστεί, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε τα ξημερώματα, στο νότιο Περού.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους για αύξηση του αριθμού των νεκρών, καθώς εξαιτίας της δόνησης, προκλήθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 50 σπίτια. Μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται και ένας Αμερικανός τουρίστας.

Σύμφωνα με το γεωφυσικό ινστιτούτο του Περού, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το Σιβάι, την πρωτεύουσα της επαρχίας Καϊγιόμα. Το εστιακό του βάθος υπολογίζεται σε οκτώ χιλιόμετρα.

Εξαιτίας του σεισμού έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο, ενώ προβλήματα παρατηρούνται και στις επικοινωνίες. «Αυτή τη στιγμή μεταφέρουμε βοήθεια στις περιοχές που επλήγησαν», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι.

Αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι να απομακρύνουμε τους τραυματίες, δήλωσε η δήμαρχος της Γιάνκε, η οποία υπέστη σημαντικές ζημιές. «Άνθρωποι καταπλακώθηκαν από τοίχους» έσπευσε να προσθέσει.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...