Πετάει έξω ο Κυριάκος την Ντόρα και τον γιο της!

Πετάει έξω ο Κυριάκος την Ντόρα και τον γιο της!

Για να δείξει ότι δήθεν είναι κατά της οικογενειοκρατίας – Τρεις οικογένειες, Παπανδρέου, Καραμανλήδες και Μητσοτάκηδες, κατέστρεψαν την Ελλάδα

 

ΣΕ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ οικογενειακών λογαριασμών στα κόμματα της οικογενειοκρατίας παραπέμπει η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να πετάξει, στην ουσία εκτός Νέας Δημοκρατίας, την Ντόρα Μπακογιάννη και το γιο της Κώστα Μπακογιάννη.

Η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει σε ενδεχόμενη δική του κυβέρνηση κανένα συγγενικό του πρόσωπο αποστρατεύει την Ντόρα Μπακογιάννη, που είχε πάρει το χρίσμα της οικογένειας για τη διαδοχή, αλλά έχασε τη μάχη από τον Αντώνη Σαμαρά.

Μαζί με την Ντόρα κόβονται και τα φτερά του γιου της, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος επιδιώκει από περιφερειάρχης να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική ζωή και ονειρεύονταν να γίνει και αυτός κάποια μέρα αρχηγός της ΝΔ.

Βέβαια, οι τρεις πολιτικές οικογένειες, Παπανδρέου, Καραμανλή και Μητσοτάκη που κατέστρεψαν στην κυριολεξία τη χώρα και την έφεραν στα πρόθυρα χρεοκοπίας συνεχίζουν να έχουν επιρροή στην πολιτική ζωή.

Οι μηχανισμοί που για χρόνια είχαν συγκροτήσει, εκμεταλλεύοντας στο έπακρο το λεγόμενο πελατειακό σύστημα, κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα, εξακολουθούν να είναι παρεμβατικοί.

Μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση αυτή δεν φέρουν μόνο οι πολιτικές οικογένειες αλλά και ένα μέρος του κόσμου που ψήφιζε στα τυφλά τους κληρονόμους των αξιωμάτων, αδιαφορώντας για το αν είναι άχρηστοι και για το κακό που θα προκαλέσουν στη χώρα.

Χαρακτηριστική στην κατεύθυνση αυτή είναι η μεγάλη πλειοψηφία με την οποία ο ελληνικός λαός ψήφισε για πρωθυπουργό τον Γιωργάκη Παπανδρέου, ενώ όλοι γνώριζαν ότι είναι ανίκανος.

Την επιλογή αυτή την πληρώσαμε με τα εφιαλτικά μνημόνια και τη χρεοκοπία.

Ο Γιωργάκης Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός επειδή ο παππούς του Γ. Παπανδρέου και ο πατέρας του Ανδρέας Παπανδρέου ήταν και αυτοί πρωθυπουργοί.

Πρόκειται για το σύνδρομο της κληρονομικής διαδοχής, που ακυρώνει κάθε έννοια δημοκρατίας και βάζει σε κίνδυνο τη χώρα.

Στην παρούσα φάση, ο μοναδικός κληρονόμος που είναι αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κ. Καραμανλής παραμένει χρυσή εφεδρεία, ενώ δυναμικά στο προσκήνιο έχει μπει και ο Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής.

Όπως καταλαβαίνετε δεν πρόκειται ούτε η οικογένεια αυτή να μείνει χωρίς εκπροσώπηση.

Κληρονομική είναι και η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, όπου η Φώφη εξελέγη αποκλειστικά και μόνο επειδή έφερε το επώνυμο Γεννηματά.

Μόνο η οικογένεια Παπανδρέου έχει μείνει χωρίς εκπροσώπηση, με δεδομένο ότι ο μοιραίος για την Ελλάδα πρωθυπουργός Γιωργάκης Παπανδρέου, βρίσκεται στα αζήτητα και κάνει ότι μπορεί να επιστρέψει έστω και ως απλός βουλευτής.

Οι τρεις πολιτικές οικογένειες έχουν διαπράξει εγκλήματα σε βάρος της χώρας, Κωνσταντίνος Καραμανλής με το παρακράτος και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με την αποστασία, έφεραν τη χούντα και προκάλεσαν την τουρκική εισβολή και κατοχή της μισής Κύπρου.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής ο νεότερος ευθύνονται για την εκτίναξη του δημόσιου χρέους και για το τεράστιο πελατειακό κράτος.

Ο Γιωργάκης Παπανδρέου, παρέδωσε τη χώρα στους ξένους τοκογλύφους. Απομένει να δούμε ποια συμφορά θα προκαλέσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν γίνει και αυτός πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για εκμετάλλευση οικογενειακής επιρροής, σε σχετική ανακοίνωσή της.

Η συνέντευξη Μητσοτάκη

 Σε προσωπικό του βιλαέτι μετατρέπει τη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δε διστάζει, για να πετύχει το σκοπό του, να «αδειάσει» την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και το γιο της, δηλώνοντας από τώρα, ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν, στην κυβέρνηση του…

 Ο πρόεδρος της ΝΔ, επεχείρησε να εμφανίσει την απόφαση του, ως «χτύπημα στην οικογενειοκρατία», απαντώντας έτσι και στις σχετικές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα. Είναι φανερό, δηλαδή, ότι πρόκειται για μια προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη, να «ρίξει στάχτη στα μάτια», ώστε να ξεπεράσει την κατηγορία, ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά δημιούργημα μιας από τις τρεις οικογένειες, που κατέστρεψαν την Ελλάδα, ένας «πορφυρογέννητος», όπως τον έχει αποκαλέσει ο πρωθυπουργός. Με τα ψευδεπίγραφα περί… καταπολέμησης της οικογενειοκρατίας, ο αρχηγός της ΝΔ, προσπαθεί να κρύψει και την πρόθεση του να φτιάξει ένα καθαρά προσωπικό κόμμα, αλλά και την ανασφάλεια του. Πολλοί πιστεύουν μάλιστα ότι η κίνηση του αυτή, έχει σχέση, κυρίως, με τη στάση του Κώστα Μπακογιάννη, που δείχνει τάσεις αυτονόμησης και αμφισβήτησης, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι ο Κυριάκος δε συμμετείχε στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, εξαιτίας της παρουσίας της Ντόρας.

«Είναι άδικο…»

Την απόφασή του να μην περιλαμβάνεται κανένα μέλος της οικογένειάς του στο υπουργικό συμβούλιο της Ν.Δ. ή σε άλλο πολιτειακό αξίωμα δημοσιοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

«Ξέρω ότι αυτό είναι σκληρό και ίσως άδικο, ειδικά για την Ντόρα που έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές της. Είναι όμως επιβεβλημένο σε αυτή τη συγκυρία, στο πλαίσιο της αποστολής που έχω αναλάβει», εξηγεί χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δηλώνει ακόμη ότι προτίθεται να αποσυνδέσει τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διεξαγωγή εκλογών ενώ χαρακτηρίζει την απλή αναλογική ως «δείγμα του πολιτικού αμοραλισμού του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Μητσοτάκης επαναβεβαιώνει τη βούλησή του για να ψηφιστεί, από την επόμενη Βουλή, ένας «νόμος σύγχρονος που θα εγγυάται τη δίκαιη εκπροσώπηση αλλά και την κυβερνητική σταθερότητα» ενώ υπογραμμίζει πως ο ίδιος θα πράξει ό,τι χρειαστεί για να μην περάσει η Ελλάδα την περιπέτεια της ακυβερνησίας λόγω της απλής αναλογικής.

Αναφορικά με τους υψηλούς τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει «άνανδρο» τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις επιθέσεις λάσπης προς κάθε κατεύθυνση, στοχοποιώντας ακόμη και τη σύζυγό του Μαρέβα, κάτι που ο ίδιος εντάσσει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τραβήξει τα φώτα μακριά από το σκάνδαλο πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Ως προς το μέλλον της οικονομίας και τα μνημόνια, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως η Ν.Δ. είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει συγκροτημένο σχέδιο για να βγει οριστικά η Ελλάδα από την κρίση.

«Δεν υπόσχομαι στους Έλληνες ότι ο δρόμος θα είναι εύκολος» υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι η στρατηγική της Ν.Δ. δεν αλλάζει:

«θα συνεχίσουμε να μιλάμε για χαμηλότερους φόρους, για επενδύσεις που θα φέρουν νέες και καλύτερες δουλειές, για καλύτερα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια, για ασφαλείς γειτονιές, για καλύτερα νοσοκομεία, για μικρότερο και καλύτερο κράτος. Θα μιλάμε για το μέλλον και όχι για το παρελθόν».

Γραφείο πρωθυπουργού: Ο κ. Μητσοτάκης ξεφορτώνεται τα οικογενειακά βαρίδια

Οικογενειοκρατία δεν είναι τελικά η συμμετοχή συγγενών στην ίδια κυβέρνηση, εφόσον έχουν αυτόνομη πολιτική πορεία και παρουσία, αλλά η εκμετάλλευση της οικογενειακής πολιτικής επιρροής για να εξασφαλιστούν κάθε είδους ασυλίες, τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. «Ο κ. Μητσοτάκης», αναφέρει, «μας ενημέρωσε σήμερα για την απόφασή του να ξεφορτωθεί αυτά που ο ίδιος αισθάνεται ως οικογενειακά του βαρίδια. Δικαίωμά του. Την ίδια στιγμή όμως, επιμένει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι η κριτική που ασκείται στη σύζυγό του δεν έχει να κάνει, ούτε με το ότι είναι γυναίκα, ούτε “άριστη” επιχειρηματίας, αλλά με το γεγονός ότι η σύζυγος του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δημόσιο πρόσωπο και η οικονομική της δραστηριότατα πρέπει να ελέγχεται αυστηρότατα». «Δεν μπορεί λοιπόν», επισημαίνεται, «ο κ. Μητσοτάκης, την ίδια ώρα που θέλει να βγάλει από πάνω του τη ρετσινιά της οικογενειοκρατίας, να ισχυρίζεται ότι πιθανές σκιές που αφορούν ακριβώς την οικονομική δραστηριότητα της οικογένειάς του δεν έχουν πολιτική ή νομική σημασία». Και το σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού καταλήγει: «Ακόμη αναμένουμε, πότε ο κ. Μητσοτάκης θα δεήσει να καταθέσει το πόθεν έσχες του για να ενημερωθεί και ο ελληνικός λαός για τις οικονομικές δραστηριότητες της αγίας οικογένειας. Η κατηγορία περί ανανδρίας, που είναι προφανώς βαθύτατα σεξιστική, καλύτερα να παραμείνει ασχολίαστη…».

Από το Γραφείο Τύπου της Ν Δ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η τετραήμερη σιωπή του κ. Τσίπρα για τις αποκαλύψεις της Ν.Δ. ότι τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Καμμένος στη Βουλή δεν είναι γνήσια, απλά επιβεβαιώνουν την ενοχή του. 

Όπως και η σημερινή αφωνία του κ. Τσίπρα για τη νέα απίστευτη αποκάλυψη ότι ο κ. Καμμένος διαπραγματευόταν με τον περιβόητο Παπαδόπουλο – τον οποίο κατά τα άλλα “δεν γνώριζαν” –  την πώληση 25 διαφορετικών οπλικών συστημάτων συνολικής αξίας 700 εκ. ευρώ.

Όσο κι αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση με το ανύπαρκτο θέμα του πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη για το οποίο έχει αποφανθεί τελεσίδικα η Βουλή, το τεράστιο σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου θα διερευνηθεί σε βάθος είτε από αυτήν, είτε από την επόμενη Βουλή».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/312290-Petaei-exo-o-Kyriakos-ten-Ntora-kai-ton-gio-tes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...