Πιέρ Μοσκοβισί: «Η ανάπτυξη δεν είναι επιλογή για την Ε.Ε. Είναι επιτακτική ανάγκη»

Πιέρ Μοσκοβισί: «Η ανάπτυξη δεν είναι επιλογή για την Ε.Ε. Είναι επιτακτική ανάγκη»
Η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας, υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και μελλοντικός Επίτροπος στην Κομισιόν Γιουνκέρ
Την πεποίθησή του πως η Γαλλία θα σεβαστεί και θα εφαρμόσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τη μείωση του ελλείμματος εξέφρασε ο μελλοντικός Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο TV5 και στο Radio France Internationale.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας ο οποίος διεκδικεί ένα σημαντικό οικονομικό χαρτοφυλάκιο στην Επιτροπή Γιουνκέρ, απέφυγε να σχολιάσει τις διαρροές των τελευταίων ημερών που αναφέρουν πως η πολυπόθητη για τη Γαλλία θέση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων θα δοθεί στον Φινλανδό Γίρκι Κατάινεν.

Ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε πως ο βασικός στόχος της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα είναι η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας και υπογράμμισε πως η Γαλλία θα σεβαστεί τους κανόνες για τη μείωση του ελλείμματος στο 3% αλλά θα το κάνει με την απαραίτητη ευελιξία την οποία κατά τον ίδιο προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

«Οι Συνθήκες δεν μιλούν για έλλειμμα στο 3% αλλά για το βασικό στόχο της μείωσης του ελλείμματος στο 3% δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί ο οποίος τόνισε πως η Κομισιόν Γιουνκέρ θα είναι εφαρμόσει σημαντικές αλλαγές στην Ε.Ε τα επόμενα πέντε χρόνια. «Η μείωση των ελλειμμάτων και του χρέους παραμένει ένας βασικός στόχος για όλες τις χώρες της Ε.Ε. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με ελλείμματα και χρέη» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...