Πιθανή η αγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ

Πιθανή η αγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ

Reuters: Η ΕΚΤ θα μπορούσε να αγοράσει ομόλογα της Εθνικής
 
Πιθανή, η αγορά ομολόγων της Εθνικής Τράπεζας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)! Σύμφωνα με πληροφορίες από της αγορές, που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, h ΕΚΤ θα μπορούσε να αγοράσει από τα καλυμμένα ομόλογα που εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα, παρέχοντας έμμεση στήριξη στην ελληνική οικονομία. Η Εθνική την Τρίτη, προχώρησε σε έκδοση καλυμμένου ομολόγου αξίας 750 εκατ. ευρώ (στόχος 500 εκατ. ευρώ) με τις με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 2 δις ευρώ.

Το ξένο μέσο, επικαλείται τραπεζίτη, που φέρεται να δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει αποκλειστικά κριτήρια για το ποια ομόλογα είναι επιλέξιμα για το πρόγραμμα αγοράς αλλά τραπεζίτες και νομικοί που δούλεψαν στο deal της ΕΤΕ θεωρούν ότι τα ομόλογα είναι επιλέξιμα.

Αν και από την πλευρά της ΕΚΤ, εκπρόσωπος της αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, αναλυτής από πού εργάζεται στη Citi επισήμανε ότι τα ελληνικά ομόλογα, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής, θα έπρεπε να είναι επιλέξιμα από την ΕΚΤ για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, μετά την θετική στροφή της οικονομίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αγορές ελληνικών καλυμμένων ομολόγων από την ΕΚΤ θα ήταν κίνητρο για περαιτέρω εκδόσεις.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/305280-Pithane-e-agora-ellenikon-omologon-apo-ten-EKT ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...